Sunday 25 May 2014

EU-valet & grekiska partier - EU elections & Greek political parties

(Scroll down for English)
Ja, så har vi varit och röstat igen. Förutom till europaparlamentet var det även omgång 2 i kommun- och regionvalen i Grekland.
(Omgång 1: Kommunvalet i Grekland)

Jättetrevliga och söta tjejer i vallokalen! Tjejen till vänster är advokat eller något liknande och hon har ansvaret för just det här valrummet. Tjejerna till höger liksom två till personer som fanns i rummet är slumpmässigt utvalda. Tjejen i röd t-shirt håller på och lär sig svenska berättade hon!

Någonstans i  en vallokal infann sig inte de slumpmässigt utvalda och då tillkallades polisen och de såg till att de första som kom för att rösta fick jobbet (som man inte får betalt för).

So, today we have been voting again. Except for the European parliament elections we also had the 2nd part of the municipality- and region elections here in Greece. 
(Municipality- and region elections, part 1)

Picture above: Really nice and sweet girls at the polling station! The girl to the left is a lawyer or something like that and she had the responsibility for this election room. The girls to the right and two more persons have been selected randomly. 

In case the randomly selected don't show up the first people who comes to vote will be put, by the police, for this job (which you don't get paid for). This happened today somewhere, on Crete I think.

Röstsedlarna (i alfabetisk ordning)till Europaparlamentsvalet! Hur många politiska partier som helst. Vissa av dessa röstsedlar är även sammanslagningar av flera politiska partier.

The ballots (in alphabetical order) for the EU elections! Quite many political parties... 

Have a nice evening!

1 comment:

Anonymous said...

Vid förra kommunalvalet 2010 var jag dels lite inblandad, stod med på en lista (fick 47 röster!) och dels fick jag vara observatör ihop med min man, för det behövdes folk till så många vallokaler. En advokat var övervakare hos oss också, från Aten, inga lokala var regeln.Mycket trevligt, och när det var lugnt gick nån och ordnade fika...vad som inte var helt regelrätt att jag fick vara med om räkningen också, fast jag var med på en lista. Det går åt massor av frivilliga men det var enbart trevligt att vara med.
Monica P