Tuesday 5 October 2010

Vardagsrum i brunt och turkosa...


När det var dags att inreda vårt vardagsrum för några år sedan hade jag redan innan bestämt att det skulle gå i brunt och turkosa! Hade sett den färgkombinationen i en klädkatalog och inte kunnat glömma den! Vi har fått den här gamla fina "förvarings-
divanen" efter mina svärföräldrar, dessutom en sideboard och ett matbord med 6 stolar i samma stil som ni ska få se någon dag framöver. Dimitris 2 bröder med familjer ville absolut inte ha möblerna - de tyckte vi kunde slänga dem! Det är som sagt inte många greker som uppskattar gamla saker, möjligen riktigt dyra antika möbler då.


Om man har smycken och annat smått som man tycker om, men inte direkt använder kan man göra så här och samla det på ett fint fat!


Den här tavlan(Klimt) och den på översta bilden har jag beställt på "BizArt", tror inte att det finns i Sverige. Finns i många städer i Grekland. Man kan beställa vilken tavla man vill i vilken storlek man vill och även med valfri ram givetvis! Det är verkligen perfekt när man är i inredartagen. Inte superbilligt, men verkligen inte i närheten av äkta konst...väl värt pengarna tycker jag!


Det här sängbordet var ganska medtaget då jag fick syn på det på ett bygge. Gick och frågade om jag fick ta det - självklart sa de och berättade att de(2st var det) var hittagna från Amerika en gång i tiden. Det är väldigt bastanta och välgjorda möbler. Det ena målade jag alltså i silverfärg och det fick bli ett litet telefonbord. Tapeten beställde jag från Sverige, kommer inte ihåg varifrån just nu.


Min absoluta favoritsak i vardagsrummet! Den här Buddhaliknande figuren har jag köpt på "Bhs", en engelsk affärskedja(British Home Stores), för ca 50 euro. I love it!

Kanske av intresse:
Kombination av gammalt och nytt (det gamla matbordet och sideboarden m.m)

No comments: