Thursday 19 February 2015

1st marina in Glyfada and "Ilio me dontia" - sun with teeth!

Tuesday was such a beautiful day! It was sunny, but really, really cold... "Sun with teeth" like they say here in Greece. I decided to take a long, nice walk by the sea. But the sun kind of disappeared...!

Det var en så otroligt vacker dag i tisdags. Väldigt soligt, men mycket kallt... "Sol med tänder" som de säger här i Grekland. Jag beslöt mig för att ta en härlig promenad nere vid havet. Tyvärr försvann solen... :(


That night I had a crazy dream. I dreamt that just after the sun rised it came like an external force and dragged the sun far away forever...! Indeed a nightmare!!!

Natten efter drömde jag att det kom en slags utomstående kraft precis vid soluppgången och drog bort solen för alltid...! Vilken mardröm!!!

There are so many boats in Glyfada! There are 4, or is it 5, marinas. This is the first one and it was built 1967, according to the nice and friendly guard. "Limanaki"(small harbour) he called it, because it´s small.

Det är otroligt många båtar i Glyfada. Det finns 4, eller 5, marinor. Denna småbåtshamn är den första, byggd 1967 enligt den trevlige vakten. Han kallade den för "limanaki" (liten hamn), eftersom den är så liten.


We´ve got ήλιο με δόντια (ilio me dontia) today as well by the way, and today the sky is bright blue, so I presume no aliens will steal it...!

Även idag har vi förresten ήλιο με δόντια, och med en klarblå himmel så jag förmodar att inga utomjordingar kommer och stjäl solen idag...!

Have a nice day!!!

6 comments:

Anonymous said...

Hej!
Vackra bilder och fin text.
/Rigmor

Steve said...

Livfulla bilder, men en ruskig mardröm.

Unknown said...

@Rigmor
Tack snälla! Kram♥

@Steve
Verkligen ruskig må man säga...!
Tack Steve!

Channal said...

Har nyligen varit vid Medelhavet. Fast en bit längre upp! Det var kyligt, blåsigt och regnigt i Frankrike! Men det var en människa som badade! Inte bara ett dopp! Utan var ute o simmade i baddräkt! Brrr... undrar hur många grader det kan vara i Medelhavet nu? Fina bilder!

Kram Anna

Gunilla said...

Underbara bilder men fy vilken hemsk dröm.

Unknown said...

@Channal
Hej Anna, vad roligt att du tittar in! Tack för din kommentar! vad härligt med en resa till Frankrike... Tycker oxå att det är alldeles för kallt att simma nu, men de säger att det inte är så kallt i vattnet. Undrar ved som menas med det, haha, kanske det är ca 12...?
En dag då det var bara 2 grader och snöade såg jag ett par stycken som simmade här i Glyfada: Vintersimmare och dalande snöflingor
Det måste i alla fall vara väldigt kallt när de går upp och kännas som en evighet innan de fått på sig kläderna...!!! Därefter dock känner de sig nog väldigt nöjda...!
Kram, kram

@Gunilla
Tack snälla! Jadu, jätteläbbig dröm verkligen!!! Kramis