Wednesday 15 December 2010

Sol med tänder, strejk och "double dot"...

Det här fotografiet är taget i januari 2006 då vi bodde i Ano Glyfada - fin snögubbe vi kunde göra då, eller
hur? Året därpå snöade det oxå, ännu mer faktiskt, så då blev det både en större snögubbe ute på trottoaren(blev en riktig attraktion här i området!)samt snölyktor. Tjejerna var iväg på snökrig i en park minns jag!
Idag har det oxå varit kallt men soligt och fint. "Ilio me dontia" som man säger här i Grekland = "sol med tänder" betyder det, verkar vara besläktat med bitande kyla...
Hade varit roligt med lite mer snö! Men nu ska det visst bli bra mycket kallare igen från imorgonkväll, så vi får väl se.

Idag har det varit strejk av de som kör de kommunala färdmedlen. Varken bussar eller tunnelbanetågen har gått, det har varit total kaos! Dimitris hade ett ärende inne i centrala Aten, men efter en dryg timme hade han kommit 3 km bort...! Det stod helt stilla, så han vände och kom tillbaka. (Han ringde personen han skulle träffa - som satt fast i bilköer på andra sidan stan...)

I år kommer det inte att läggas på "double dot"(dubbel avgift) på priserna har det meddelats! Vad menas med det då? Jo, här får man som anställd extra pengar till jul(samt till påsk). Ni kanske har hört talas om 14 månadslöner på ett år i Grekland. P.g.a det har restauranger, bouzoukiställen, taxi, hårfrisörer m.fl brukat ha mycket högre priser över jul och nyår. Nu verkar dock alla ha insett att om de vill ha några kunder överhuvudtaget så är det nog bäst att skippa det i år...

No comments: