Thursday 30 August 2012

SÅ kul att fixa facebooksidor! Behöver du eller någon annan hjälp?

Som en del av er vet fixade (konfigurerade...) jag en sida på facebook för att göra lite reklam för min blogg för ca 3 månader sedan:

                                   Greek Salad - a blog from Greece

Därefter, för ca 2 månader sedan, slutade tjejen som fixat och haft hand om fbsidan för vårt cafe, så jag tog över och gjorde en del ändringar plus att jag "håller den igång"(postar något då och då):

                                                   Cheers Cafe

Tyckte att det var så roligt att jag överraskade våra restaurangägande vänner i Gouves med att göra en fbsida till dem:

                                                  Mylos Taverna

Det är inte svårt att göra en facebooksida för en blogg, ett företag, en organisation, en produkt eller vad det månne vara, men det krävs ju lite tid trots allt. Har beskrivit hur man gör en fbsida till sin blogg här:
Fixa en facebooksida till din blogg!

Jag vill gärna göra fler facebooksidor! Är det någon som vill ha hjälp? Det finns så många mindre företag m.m därute som skulle må bra av en marknadsförande sida på facebook! Så många människor som helt enkelt inte har tid, lust eller ork att sätta sig ner och ta itu med det. Jag kan fixa en enkel, fin sida(som dessa ovan) till dig/er/dem (kanske ni känner någon som är i behov) för 800 kr. Jobbar även med sökoptimering (SEO) av sidan.

Du måste dock ha en "profil" på fb för att jag ska kunna föra över sidan till dig då den är färdig. Det är inte något speciellt lösenord till en sida på facebook. Sidorna har en eller flera fb-profiler som förvaltare. Jag behöver alltså inte dina inloggningsuppgifter eller något sådant, du kan känna dig helt säker! Då man loggar in på fb får man även direkt tillgång till företagets sida. Man kan välja om man vill att det ska synas vem som har en viss sida eller inte. Du betalar när sidan är färdig och du sett den.

Låter detta intressant? Kontakta mig då via e-mail: grekisksallad(a)hotmail.com!

☼☼☼

4 comments:

Sofia said...

Ja FB är viktigt... dock lite dyrt med 800 kr? Tar ju inte mer än en kvart :) Fast du kanske driver sidan också sedan, det tar ju en hel del tid!

Eva in Athens, Greece said...

Hej Sofia! Jag förmodar att du då menar en bild som omslagsbild plus profilbild? Det kanske man skulle kunna fixa på en kvart om man har det färdigt innan. En sökoptimerad text ska skrivas, URL och andra inställningar ställas in och hittills har jag satt in många bilder i album också. När jag gjorde Mylos sida letade jag t.ex på internet och gjorde ett litet album av god kritik de fått ("Κριτικές - Reviews)med länkar. Hittade några bilder av en turist som jag satte in(albumet "Mylos Taverna and Gouves by Skuds"), efter att ha kontaktat honom och frågat om det var o.k. Jag har placerat ut ett tiotal länkar för att sidan ska komma högre upp i söklistorna. Jag kan givetvis inte driva sidorna sedan...förstår inte riktigt vad du menar. Är 800 kr så mycket att det är en o.k lön för det arbete det innebär? För hur lång tid? För alltid? Lönerna är låga här i Grekland, men inte riktigt så dåliga ännu... Däremot instruerar jag, om det behövs, hur sidan helst ska skötas. Ja, vad jag vill säga med detta är att jag kommer att göra mitt bästa för att det ska bli en så bra sida som möjligt, och hittills har jag lagt ner många timmar på varje sida. Det kan ju hända att det inte finns mycket material att använda, men jag kommer ändå att leta och placera ut länkar m.m och isåfall är priset 500 kr. Om någon bara vill ha hjälp med omslagsbild och profilbild ställer jag gärna upp och hjälper till gratis!
Med vänlig hälsning,
Eva

Unknown said...

You got mail. *ler*
Tazz&Kram

Eva in Athens, Greece said...

Tack, Inkan! Svar kommer under dagen! Kram♥