Sunday 4 December 2011

Mjukt tunnbröd, risotto och skymning i Glyfada

Igår gräddade jag de här mjuka tunnbröden i stekpannan. Jag brukar kalla dem för stekpannebröd! De är så underbart goda och lätta att göra. Snabbt går det också! De gräddas i torr stekpanna och receptet har ni här:
Mjukt tunnbröd/Stekpannebröd Ni MÅSTE prova!

Fick för mig att jag skulle göra risotto eftersom vi hade kvar
kycklingsoppa från dagen innan...Ja alltså, pojkarna vill INTE ha risotto(nu fick de alltså kycklingsoppa istället). Så p.g.a det brukar jag aldrig göra det.

Improviserade litegrann. Fräste färska champinjoner, lök, brandgul och grön paprika tillsammans med peppar, paprikakrydda samt några droppar soya. Mot slutet hade jag i majs i stekpannan.

På bilden ska jag precis blanda ihop det med det kokta riset(parboiled). Alltså, det blev så supergott! Det känns som om jag fixat mitt favoritrecept på risotto...Vet att det inte är särskilt svårt, men det var så roligt att det blev sådär lyckat...Dimitris, Elina och jag gick och tog mer flera gånger.

Berätta gärna hur ni brukar göra, jag provar gärna fler varianter!

Kvällens skymning i Glyfada.

12 comments:

ღ ℬabbi said...

De där tunnbröden ska jag testa att göra...definitivt. Vi har ätit en slags risotto här med...med köttfärs, lök broccoli,paprika och russin. Ha en bra vecka! Kramen

Anonymous said...

Mums, dina tunnbröd får det att vattnas i munnen på mej..
nina

Marina said...

Tunnbröden ska absolut testas!

~ INA ~ Inas☆House said...

Ser väldigt gott ut! :)

Steve said...

Jag saknar hembakt tunnbröd från mina hemtrakter i Ångermanland.
Stekpannebrödet låter gott och kan få bli en ersättning när man inte har tillgång till bagarstuga och riktig bakugn. Det receptet ska jag överlämna till D.

Marina pa Kreta said...

Härligt när familjen vågar testa nya smaker, såsom risotton!
Tunnbröden ser go'a ut!

irina said...

mmm.. what is this and how do you make it?

Eva in Athens, Greece said...

Vilken spännande risotto, Babbi! Du måste absolut testa tunnbröden! Ha en fin vecka du oxå!

:) Nina...tyvärr redan slut...men skickade många med Elina nu när hon åkte till Marina i Chania. Måste grädda igen snart! Finns inget godare till morgonkaffet!

Marina, du kommer inte att ångra det!

Ina, de är verkligen otroligt goda, jag lovar!

Steve: Du har det allt bra som har duktiga D! Hälsa henne från mig!

Marina på Kreta: Ja, pojkarna ville ju inte prova förstås. D och E har ätit det förut förstås, men på andra restauranger än min här på hemmaplan...

Irina, this is soft "thinbread"! SO good and really easy to make, I'm planning to put the recipe on the English part of the blog as well...but when...? I don't know, the time never seem to be enough!

Elle said...

Ser gott ut! måste jag prova någon gång!

Niki said...

ååh vad gott!!
Och tack så mycket för tipset om Versace illustrationen :D haha var så roligt att se, hon är superkreativ och otroligt duktig på att illustrera :)

kram!!

Carola said...

Men att jag inte har tänkt på tunnbröd i stekpannan! :) Det ser jättegott ut och det måste absout provas. Tack för tipset.

Eva in Athens, Greece said...

Elle, Niki och Carola: Det är supergott verkligen, alldeles för gott egentligen...
Tack och kram!