Friday 26 August 2011

Det brinner i Ano Glyfada och Voula (Aten)!

Usch, på somrarna här i Grekland är det alltid en massa skogsbränder! I förrgår var det 11 skogsbränder på olika håll i landet. Nu ikväll, strax före midnatt, började det brinna i Ano Glyfada, på berget Ymittos, vilket inte alls är långt härifrån. Det har blåst också något oerhört ikväll, så branden spred sig snabbt till Voula och de fina husen på berget där - "Panorama Voulas" som området kallas. Branden är helt klart alldeles intill husen - de som bor där är ute och sprutar vatten på träd, gräs och byggnader. Nu är det bara att hoppas på det bästa.

Det är visst 24 brandbilar och 70 brandmän på plats för att försöka få branden under kontroll.

Man undrar hur branden började, men kastade cigarettfimpar är en vanlig orsak. Det är ju krustorrt ute nu. Folk måste vara mer försiktiga!

6 comments:

Marina said...

Det läskiga är ju att om det inte går att få det under kontroll kan ju få sådana enorma propotioner...hoppas det går bra och att det blir släckt inom snar framtid!

Äventyret framtiden said...

Ruggigt. Hoppas att branden går att kontrollera och få släckt snabba i ryck.

Steve said...

Knappt tre brandmän per brandbil?

Anonymous said...

Min dotter och hennes kompisar fick evakuera, huset alldeles intill stod i lågor!! Hemskt..
Nina

Eva in Athens, Greece said...

Men usch så hemskt, Nina! Råkade hon vara där just då - jätteläbbigt! Brann huset intill upp helt eller?! Hoppas ingen kom till skada...

Eva in Athens, Greece said...

Tack Marina och Karin - branden är som sagt släckt nu åtminstone.

Steve, ja, jag vet inte hur de gör när de är så många bränder samtidigt faktiskt. Men nu när det är så många arbetslösa borde de ju kunna ha många som skulle kunna rycka in när det behövs!