Friday 3 December 2010

Absolut Svenskt i Kolonaki, Aten


Idag har min kompis Sofie och jag varit på konstutställningen "Absolut Svenskt" på Gallery Genesis i Kolonaki som jag berättade om i ett tidigare inlägg:
Svensk konstutställning i Kolonaki, Aten

Sedan en kall januarieftermiddag i ett snöklätt Stockholm hade utställningen sakta men säkert tagit form berättar galleriets ägare, Georgos Tzaneris, i informationshäftet. Hela 19 konstnärer från Sverige finns representerade och det var verkligen väldigt roligt och intressant att se!


Själv blev jag nog mest förtjust i Bodil Hedlunds(Östersund) målningar som syns här ovan till höger samt den lilla tavlan "tiny white" nedan.


Plisserad skulptur av Inger Södergren(Kisa)ovan samt till höger målningen "aftermath III" av Meline Hoijer Schou(Uppsala).


Priserna på målningarna varierar från 450 till 3900 euro.
Nedan väldigt fina små skulpturer av Elisabeth Olszewska(född i Polen, bosatt i Sverige sedan 1984).


Utställningen pågår fram till den 18 december.


Kanske av intresse: En promenad i stadsdelen Kolonaki i Aten

3 comments:

Grekland nu said...

Kul att se! Det var planerat att jag skulle ha åkt till Aten över helgen och då skulle jag gått på utställningen. Nu blev det andra planer så det var intressant att se dina bilder åtmonstone!

Carola said...

Kul att gå på utställning! Jag försöker att trycka på pusha knappen men jag kommer bara till en error-sida. Det blir likadant med andra inlägg som jag just provade med.

Eva in Athens, Greece said...

Det gläder mig, Ingabritt! Synd att du inte kunde gå själv, men än hinner du förstås...Fast här finns det alltid en massa olika intressanta utställningar som pågår, men det var ju lite extra kul i och med att det var svenska konstnärer kanske.

Jättebussigt att du berättade om Pushaknappen, Carola - har fixat det nu!