Monday 4 March 2013

Hittade Megalos Alexandros ute i regnet

 Ännu en gråmulen dag med regn.

När jag var ute med vovven hittade jag den här ikonbilden på en jordplätt. Det blå mönstret till höger stack fram under ett gammalt lakan. Blev nyfiken vad det kunde vara. Tänkte lämna den, men så tänkte jag att det kanske skulle betyda otur... är allt lite skrockfull ibland.

Kanske betyder det tur att hitta en ikonbild? Vem föreställer det tror ni? Jag tänkte på Megalos Alexandros, men är inte alls säker.

(P.S Även om det var ett lakan på platsen var det i alla fall absolut inte någons sovplats.)

8 comments:

Marina said...

Hoppas du tog med den...för säkerhetsskull då menar jag, det är ju dumt att chansa!

Unknown said...

:) Precis vad jag tyckte, Marina! Har rengjort tavlan och tänker sätta upp den i vårt förråd!
Kram

Unknown said...

Vilken speciell upplevelse! Hoppas du får reda på vem som är på ikonen. Kanske något budskap till dig hur som helst väldigt fint! Kram

ღ ℬabbi said...

Nyfiken som jag är så googlade jag lite och hittade en grek här i Sverige som håller på med ikoner etc så jag skickade bilden till honom. Efter 5 min fick jag ett tvärsäkert svar "det är en ängel" och han tror att det kan vara Mikael. Min spekulation är då, eftersom Mikael ses som den goda dödsängeln inom katolicismen, att nån har lämnat den där med flit. Kanske för nån som är döende eller har dött. Jag tror inte att nån glömt den där.

ღ ℬabbi said...

Hmm...kom just på att Grekland är ju ortodox. Så där kanske han inte ses som en dödsängel hehe...aja, tror att det finns en anledning till att den låg där i alla fall :)

Grekland nu said...

Håller nog också på att det kan vara en ängel. Däremot tror jag inte på Alexander den store (även om det faktiskt är lite likt!), för även om han var "stor" så var han ju inget helgon... Men lite märkligt att hitta en sån bild ute!

Snäckskalsdalen. said...

Vilken vacker ikon! Den hade jag också tagit hand om!
Agneta kram

Eva in Athens, Greece said...

@Babbi
Aha! Då är det förstås något djur som dött och de hade lagt lakanet på... Ska lägga tillbaks tavlan imorgon. Tack, Babbi!

@Ingabritt
:) Du har så rätt, där blandade jag allt ihop det lite. Agios Alexandros är han då inte lik. Känner mig helt övertygad om att det är en ängel.

@Anna Karin
Tack vännen!

@Agneta
Visst är den fin! Men nu ska jag lägga tillbaka den imorgon. Tyckte allt den såg lite ledsen ut idag...
Det är så roligt att blogga! Man får verkligen hjälp i sina funderingar. Tack mina snälla bloggvänner! Kram, kram