Tuesday 9 October 2012

Dyra böcker till "frontistirio" i Grekland

Fel, fel, fel...! :)
Om ni läste inlägget igår: Tårta och böcker till "frontistirio", så vet ni att jag bad er gissa vad dessa böcker till pojkarnas frontistirio kostade:

Fick 3 gissningar, 120-180 euro.

Vi fick betala:
  • Premium C1 level Coursebook   46,41 € x2
  • Premium C1 level Workbook     25,67 € x2
  • MyGrammarLab Advanced C1/C2   35,00 € x2
  • Certificate in advanced English 2, without answers   29,41 € x2...
Totalt 272,98 €...  
Med dagens kurs 1kr = 0,11612 är det 2351 kr. Det är helt sjukt, och framför allt konstigt. Generellt tycker jag självklart att man ska stödja de grekiska företagarna, men någon måtta får det faktiskt vara. Nästa år tänker jag vara ute i god tid och beställa böckerna från England.

Nej, nu är det hög tid att fixa käk!
☼☼☼

7 comments:

Snäckskalsdalen. said...

Oj, ja, det var mycket pengar, och varianten med att kunna beställa utomlands ifrån är ju alltid bra, men det är märkligt samtidigt att det är billigare så. Så är det ju här också! Jag fick min Fjällräven cape förra året från Canada (västra sidan) för den var slut här i Sverige, men den blev billigare med frakt och allting ändå! Lustig värld vi lever i!
Agneta kram

Elle said...

Men fyyyyy, vad dyrt!! Jag hoppas de kommer till nytta. Ska inte klaga mer över skolboksavgifterna här...

Äventyret framtiden said...

Hiskeligt mycket pengar för skolmaterial!
Tur att det finns valmöjligheter och man lär som sagt så länge man lever var man skall ta´t det ifrån.
Ha en fin dag!

kram

Anna Karin said...

Låter väldigt mkt too much! Finns det nån second hand att köpa böcker från som i Sverige?

..vid tillfälle, kolla min senaste följare p blogger + ... vad tror du, seriöst eller?? Kram

Tina said...

Oj. Satte morgonkaffet i halsen här. Då förstår man ju vilka starka krafter som vill ha kvar frontistirio i Grekland. De tjänar mycket pengar...

Eva in Athens, Greece said...

@Agneta
Verkligen underligt hur det svenska märket Fjällräven kunde vara billigare i Canada. Många grekiska produkter är billigare i utlandet oxå har jag hört på TV. Ack ja, ack ja, det är förstås någon slags marknadsföringsstrategi som man inte riktigt begriper sig på. De skulle ju sälja mer i sina hemländer oxå om produkterna var billigare, eller...?

@Elle
:) Ja, nu är detta förstås frivilligt att låta barnen ta lektioner på frontistirio, men det är ett så etablerat system i landet att man i princip måste anpassa sig till det. D.v.s har man möjlighet så går barnen och läser engelska där. Engelskaundervisningen i den vanliga skolan tas inte på allvar.

@Karin
Så sant som det är sagt!

Eva in Athens, Greece said...

@Anna Karin
Det har jag aldrig hört talas om tyvärr förutom på antikvitetsaffärer... Ska kolla upp det!

Din nya följare, World Directory Blogspot, är bara ännu ett bloggregister för bloggar på blogspot. Bara att registrera sig, men se upp för mycket störande reklam.

@Tina
Precis, Tina, det är massor av pengar det rör sig om, främst för de som äger frontistirios(även om de går sämre nu även de i och med krisen), men som sagt även för bokhandlar och deras mellanhänder.