Friday 3 August 2012

Den vackra venetianska fästningen i Heraklion - "Koules"

Read in English: The impressive Venetian fortress in Heraklion - "Koules"

Om ni har varit i Iraklion (Heraklion) på Kreta har ni säkert inte missat den gamla fina venetianska fästningen nere i hamnen, åtminstone på avstånd. Det är verkligen en symbol för staden.


Venetianarna byggde den under 17 års tid på 1500-talet. Turkarna (ottomanerna) tog över så småningom och sedan dess har fästningen fått behålla det turkiska namnet Koulés.


Man håller på att restaurera delar av fästningen och det arbetet beräknas vara klart någon gång under 2013. Tills dess kan man inte gå in i den imponerande byggnaden som man har kunnat tidigare.


Inte långt från fästningen finns även arsenaler och godsmagasin från venetiansk tid, vilka syns på bilden nedan.

Det är definitivt värt att ta en promenad ut på piren i den venetianska hamnen om man besöker Heraklion! Kanske på dagen eller varför inte för att titta på solnedgången...

☼☼☼

Andra inlägg kanske av intresse:

Gamla svartvita fotografier från Heraklion, Kreta
Gamla fotografier från Kreta

5 comments:

Unknown said...

Så fina bilder! Har ju av nån märklig anledning ännu inte varit p Kreta....målat två tavlor - Kreta 1, Kreta 2.... Ser fram emot att någon gång sätta ner mina fötter på denna ö. Kram

Grekland nu said...

Roligt att få se fästningen på lite närmare håll. Sist jag var i Iraklion satt vi och åt med utsikt över den, men vi hann inte gå dit.

Snäckskalsdalen. said...

Har aldrig varit på Kreta, det tillhör målen på min önskelista! Och nu kan jag även skriva dit Heraklion - ser väldigt intressant ut!
Agneta kram

Ika said...

Härliga bilder Eva!

Eva in Athens, Greece said...

@Anna Karin
Hoppas att du snart får möjlighet att komma hit, det är en väldigt vacker och mäktig ö!

@Ingabritt
Kul, men synd att det inte gick att gå in och fota lite inifrån också.

@Agneta
Ja, det är faktiskt en väldigt vacker stad, trots att den haft rykte om sig en gång i tiden som Europas fulaste stad. Det är den definitivt inte!

@Ika
Tack!♥