Sunday 29 July 2012

Mord i grannhuset?

I morse när jag satt och drack mitt morgonkaffe på balkongen blev det ett fruktansvärt oliv (?! Är detta kanske ett västerbottniskt ord? Hm, oljud..., men det är ju inte riktigt samma sak...)i grannhuset. Skrikande röster(man och kvinna), porslin som krossades och dunsar av olika slag...

Plötsligt dök två bilar upp som lämnades mitt i gatan här nedanför. Ett äldre par i den ena bilen och en ung kvinna i den andra. De försvann in i grannhuset. Fler dunsar och tjut. Efter en stund kom de ut med en kvinna med en blödande arm och den äldre mannen hade blod på skjortärmen...

Jag gjorde ingenting(men jag skrev upp den ena bilens registreringsnummer utifall att...). Detta måste låta helt vansinnigt i era öron, men detta är vardagsmat här på Kreta. Ett annat par(släktingar till min man för övrigt), som annars brukar stå för de flesta högljudda bråken, stod på sin balkong och tittade. Som nyinflyttad Kretabo var jag många gånger nära att ringa polisen, men bestämde mig för att bara ringa om jag hörde folk ropa på hjälp...!

En gång för länge sedan när jag kom hem sent från jobbet kom en granne gåendes med bestämda steg. Han gick upp till översta våningen på ett hotell mittemot oss där det bodde några unga killar (turister) som spelade hög musik varje kväll/natt. Efter en liten stund flög en stor kasettbandspelare ut genom hotellfönstret! Det blev lugnt där resten av semestern...

Ha en fin, lugn kväll!11 comments:

Unknown said...

Spännande!!!...men du oliv... kan hända är det nåt västerbottniskt ord..men i mina öron och framförallt ögon... verkar det som nåt mkt mumsigt grekiskt! :)

Malin said...

Oj oj oj det kunde ha blivit ett riktigt drama!

Eva in Athens, Greece said...

@Anna Karin
Ja, hihi, det var just det jag upptäckte då jag skrev ordet :), men det ordet jag tänkte på uttalas o-liv, och det är ju typiskt västerbottniskt, att sätta o framför. "Ett väldans liv" kanske man skulle kunna säga? Eller?! Nu tycker jag att allt låter konstigt...

@Malin
Verkligen! Men har då inte sett till några kriminalare här idag, så mannen verkar leva han också.

Marina said...

Det behövs ingen tv alltså, bara att kika ut genom fönstret!

Steve said...

Det var ett herrans oliv.

Tina said...

Det där med kasettbandspelaren har jag velat göra många gånger... Men så här i efterhand är jag glad åt att jag saknad modet att genomföra det. ;o)))

Elle said...

Andra länder, andra temperament...
Verkar vara full rulle där. Men taktiken med att slänga ut bandspelaren genom fönstret var framgångsrik iallafall.
Hoppas du har en fortsatt lugn vecka nu!

Anitha said...

Hej, jag vet inte vad jag gör för fel men mina kommentarer blir det inget av. Jag har försökt skriva att: typiskt västerbottniska med sådana ord här har du några till. Ohemma, ocyklat, ofare, osprunge, oslage, oläst osv.

Eva in Athens, Greece said...

@Marina
Precis! Vår vovve tycker oxå att det är mycket intressant att sitta och titta ut där... :)

@Steve
:)

@Tina
Ja, resultatet kan ju bli värre än lite hög musik.

@Elle
Tack, Elle!♥

@Anitha
Hihi, det är verkligen kul ord. Vet ni vad detta betyder: "Harru otöjje borta bole?"(tjockt l i bole)?!! Det betyder "Har du inte plockat undan från bordet?"!

Unknown said...

Jösses ?! Livat värre hos er. :-)
Tazz&Kram

Eva in Athens, Greece said...

@Inkan
:) Verkligen!