Tuesday 8 May 2012

Rensa i badrumsskåpen!

Har roat mig med att städa i badrumsskåpen...
Som följd av detta har jag nu gjort body-scrub, hårinpackning och en asiktsmask! Hihi, man kan hitta mycket intressanta grejer när man börjar rensa, speciellt om man har två döttrar i 20-årsåldern...

Jag tycker det är synd att slänga alltför mycket av sådana här saker; schampon, krämer etc är ju inte det billigaste direkt. Om det är förstört slänger jag förstås, men om det är lite kvar använder jag det gärna. Man kan ju dessutom upptäcka en ny produkt som man gillar.

Grejen är att komma ihåg att använda det! Jag har gjort i ordning ett skåp (man kan ha en hylla eller en liten korg istället) där jag har samlat allt som "jag vill göra slut på"!

När jag duschar måste jag ta därifrån i första hand och bara om jag inte hittar det jag behöver får jag ta ifrån det "vanliga skåpet"!  Det är riktigt kul faktiskt och efter varje dusch blir det slängt ett par tomma förpackningar.

Så skönt det känns! Både att få ge sig själv lite extra ompysslande och att få det rensat i skåpen!

(Ett litet tips är att om det står skrivet med väldigt liten text på produkten kan man skriva på med en tuschpenna vad det är, så man slipper gå och hämta glasögonen...!)

Har förstås även torkat ur i lådor och skåp samt fått bättre ordning över huvudtaget. Ovan allt som har med fotvård att göra i en plastburk (som det varit glass i en gång i tiden). Jättebra att ha saker och ting samlade i korgar/skålar, speciellt om man har djupa skåp så det är svårt att se vad som finns där bakom!

Mitt smink! Där har jag även lagt gratisprover på ansiktskrämer, så jag kommer ihåg att använda dem! Det är jättekul nu att prova en ny kräm varannan dag! :)

Solkrämer etc samlade i en korg förstås.

Är säker på att flera av er har mycket finare i era badrumsskåp, men jag är i alla fall nöjd! Tjoho!

En del produkter som jag inte ville slänga, men vet att vi inte kommer att använda hängde jag i en genomskinlig påse vid soporna - förhoppningsvis kom även det till användning. (Har ju berättat tidigare att numera ser man ofta människor här i Grekland som letar i soporna.)

Ha det finfint!
☼☼☼

Andra inlägg kanske av intresse:
Rensa förrådet!
Storstädning i mailboxen/inkorgen! Yippee!
Rensa i röran!


Fler små tips i vardagen:
Laga blixtlåset / dragkedjan lätt som en plätt
Bästa avkalkningsmedlet
Få bort missfärgning av tryck på kläder
Borttagning av stearin från kläder och dukar
Rengöring av rostfritt stål
Rena och fräscha kuddar i sommarvärmen
15 tips för att förhindra inbrott
Saltet i vanliga glasburkar istället


Karen Kingston's blog: The feng shui art of space clearing 

8 comments:

anitaskreta said...

Haha...kul du skrev det där med att skriva m tuschpenna för att slippa hämta glasögonen...jag har ofta problem med att räkna ut om det är shampo eller balsam i flaskan så därför har jag superordning på mina flaskor så jag inte ska ta fel...

Uhanna said...

I förrgår gav jag mina överflödiga renlighets- och lyxprodukter till min syster. Känner inte att jag kan släpa med mej allt det i flytten till Aten, hehe. Hon blev jätteglad och jag blev lättad över att veta att allt kommer till användning! Jag hatar också att slänga.. :P
Kram!

Elle said...

Det är så skönt och befriande att rensa skåp! Att samla allt i korgar är en bra lösning som jag börjat allt mer med.
Ha en skön vecka!

Malin said...

Fick en klump i magen av kommentaren om genomskinliga påsen. Så tragiskt att det blivit som det är. :(

Jag har ett par återkommande "gäster" vid min sopstation i Sverige. Tragiskt det också.

Gulligt att du tänkte på dem tycker jag. One man's trash - another man's treasure.

Kram!

Grekland nu said...

Bra tips! Man behöver verkligen få en skjuts att rensa i skåpen ibland. Tror jag också ska göra en sån där korg med sånt som nästan är slut och ta därifrån först...

Anitha said...

Ja, visst är det bra med lådor i badrumsskåpet, jag har likadant. Men det där med nästan tomma förpackningar i en särskild låda var en bra idé som jag ska anamma.

Novalee said...

Haha, tänker på min mamma som köpte 500 balsam flaskor. Dom kostade bara 1kr. Jag o min syster+ mamma använde mycket balsam. Men åren har gått o det finns massor av flaskor kvar. Jag kanske skulle hjälpa henne att rensa ;)

Eva in Athens, Greece said...

@Anita
:)Sådana problem man aldrig hade som ung!

@Johanna
Perfekt när man har någon att ge saker till!

@Elle
Det är det verkligen! Feng Shui är det dessutom. Toppenbra sorteringssystem med korgar är det verkligen!

@Malin
Ja, sorgligt är det verkligen. Hoppas det vänder snart. Men man får inte heller glömma att det finns länder där människorna har det mycket värre...

@Ingabritt
Det är jättebra faktiskt!

@Anitha
:)

@Novalee
Ojoj, det var många flaskor! Otroligt billigt verkligen! Ja, du får nog hjälpa din mamma...