Wednesday 9 May 2012

Peppad av sockerutmaningen!

Jag känner mig superpeppad av den här sockerutmaningen, även om jag som sagt inte följer alla direktiv till 100%. Idag gjorde jag en tonfisksallad och drack vatten till och det var så himla gott! Brukar dricka ganska mycket juice, men nu ska det bli vatten istället!

Perfekt i salladen är lite vinäger och olivolja, istället för någon fet dressing, för med handen på hjärtat är inte en sallad lika god utan någon som helst dressing. Vinäger hjälper dessutom kroppen att bryta ner fett har jag läst. Och lite lagom olivolja har jag aldrig dåligt samvete för eftersom det är så nyttigt.

Jag vet inte, men jag tycks redan må mycket bättre! :)

Här finns tips på hur du blir av med sötsuget:
Från Sockerbotten till Hälsotoppen: SOCKERTRIGGERS

♥♥♥ 

Andra inlägg kanske av intresse: 
Minska sötsuget!

6 comments:

Steve said...

Jag mår bra bara av att titta på din salladstallrik.

Grekland nu said...

Vad duktig du är! Heja på! Jag har också just ätit en sallad med "rocka", tomater, gojibär och olivolja. Ofta blir det kvar sallad från middagen och den tar jag till kvällsmat. Och vatten är det bästa att dricka, när man vant sej!

Anonymous said...

Jag får nog haka på den...måste sockeravgifta mig nu. Tack för valborgshälsningen. Har varit dålig på att svara (you know why) men läst din blogg via mobilen till/från jobbet. Fin bloggen är förresten.

Marina said...

alltså: grekisk sallad! Ser jättegott ut!

Snäckskalsdalen. said...

Gott! Fast ibland tycker jag det räcker med citronsaft över sallad, men jag tycker om när det är surt, det kanske är därför.
Agneta kram

Eva in Athens, Greece said...

@Steve
:)

@Ingabritt
Hihi, jag brukar faktiskt oxå äta det som blivit kvar av salladen på kvällen! Då är den nästan ännu godare...fast antagligen inte lika nyttig...nåväl! Låter lovande med vattnet - hoppas att jag oxå kommer att föredra det i framtiden.

@Katariina
Tack snälla du! Det känns jättebra verkligen att skippa en massa onödigt socker!

@Marina
Mmm, det är gott! Fast jag gillar inte oliver tyvärr...

@Agneta
Ja, det är jättegott med citronsaft oxå, gärna i kombination med lite olivolja...:)...Du verkar verkligen ha superbra matvanor, Agneta!