Tuesday 15 May 2012

Olympiakos Europamästare i Basket 2012!!!

Read this post in English: The Greek team Olympiakos European Champions in basket 2012!!!

Det grekiska laget Olympiakos från Pireus är Europamästare i basket! Kanske såg ni finalmatchen i Euroleague i förrgårkväll som fick en dramatisk vändning de sista 10 minuterna.

Det ryska laget CSKA Moscow ledde då med 19 poäng, men Olympiakos lyckades komma ifatt och 0,7 sek före matchens slut gjorde Giorgos Printezis det avgörande målet! 62-61...de vann med 1 poäng!

Olympiakos vann trofén även 1997.

Det grekiska basketlaget Panathinaikos har vunnit Euroleague inte mindre än 6 gånger (1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011)! I år förlorade de i sista stund mot ryssarna i semifinalen, annars skulle det varit 2 grekiska lag i finalen i Konstantinopel (Istanbul)!

Kul,kul!

3 comments:

anneli said...

Så kul att grekerna i alla fall kan och lyckas i något ;-))
Grattis till dom!
Ha en bra dag Eva!

Anonymous said...

Hej Eva! Grattis till basketvinsten! Tänkte höra med dig hur du gjort för att få fikarna uppe under headern? JAg har skapat sidor men de syns ingenstans för närvarande...hur gör jag så att de syns? Vill ta bort från högrasidan en massa saker och lyfta fram såsom du gjort. Kram K

Eva in Athens, Greece said...

@Anneli
Jätteskoj är det allt!

@Katariina
Det har ju ändrat på Blogger, men jag kikade lite på det och du har förmodligen glömt att fylla i där det står "Visa sidan som". Där finns tre alternativ, det första är "Flikar överst" som du vill ha. Jag ändrade i mitt inlägg om det nu och hoppas på att det funkar:
http://evaiaten.blogspot.com/2011/10/fixa-extra-sidor-pa-blogger.html
Jag har inte extra sidor i min blogg. Jag ville blanda etiketter och extra sidor, men det gick inte, så allt fick bli etiketter. Bara det att på vissa finns det bara en sida (=ett inlägg).
Har skrivit om detta i ett inlägg:
http://evaiaten.blogspot.com/2012/02/extrasidor-eller-kanske-nagra-av-dina.html
Har inte hunnit ändra där, men förhoppningsvis går det att förstå ändå hur man gör.
Lycka till!
Kram
♥♥♥