Tuesday 15 May 2012

Campanula drabifolia - liten lila och vit klockblomma

Den här lilla söta lila blomman med 5 kronblad, vit pistill och gula ståndare fotade jag på berget Ymittos för ett par veckor sedan. Vet inte något svenskt namn, men det latinska namnet har jag nu i februari 2013 kommit fram till att det är Campanula drabifolia.

Ha en fin kväll!
☼☼☼

4 comments:

Birgitta said...

Så otroligt vacker men jag vet inte vad den heter.

anneli said...

Ingen aning. Men vacker är den.
Ha en fin kväll du med!

Anonymous said...

Hej Eva - tror att den blå blomma Du funderar över är någon slags Gentiana, vacker är den i alla fall.
Tack för inlägget på min blogg, svarar Dig där. Hälsningar från mig och härliga Messinien.
Annette, Villa Olivia

Eva in Athens, Greece said...

@Birgitta
Är du möjligen "min" Birgitta tro...från Umeå?
Så kul isåfall att du tittat in! Fast självklart blir jag glad om du är en annan Birgitta också...!
Kram, kram
♥♥♥

@Anneli
Ja om inte du vet så måste den vara en svår nöt att knäcka...! :)
Du är så himla duktig på växtnamn, Anneli!

@Annette
Men hej Annette, det var verkligen skoj att du kikar in!
Har tittat på bilder av Gentiana, men kunde inte hitta någon likadan där. Onekligen påminner den mycket de som fanns på fotografier, så det kanske är en sådan ändå eftersom det lär finnas 400 olika i den familjen...
☼☼☼