Sunday 5 February 2012

Bloglovin' samt om länkar till andra...

Nu har jag börjat följa er som har Bloglovin's widget på er blogg via Bloglovin'. Brukar inte logga in där, men kom på att det är ju kul om det syns att det finns följare till våra bloggar, kanske någon ny hittar till våra bloggar via Bloglovin'!


Idén kom av att Cheeky Malin tittade in hos mig och skrev att hon skulle följa mig via Bloglovin' och då lade jag direkt till henne i min follow-lista på Bloglovin'.

Så tänker jag även vad det gäller länkar; länkar någon till mig länkar jag tillbaka. Man kanske inte vill länka till andra för att man  tror att man ska förlora läsare, men istället får man fler!

Man kanske inte vill länka till en blogg som man inte tycker är tillräckligt bra fast den bloggaren har en länk till sin egen blogg? Man kan ju inte veta vilka bloggar ens besökare gillar och ingen kommer ju att tänka "Men varför länkar han/hon till den bloggen?".

Man kanske tycker att man har för många länkar i ens blogglista? Det visar ju bara på generositet tycker jag!

Vad tycker ni?

Här en liten video om bloglovin' för er som undrar vad det är:


Skaffar ni Bloglovin' efter det här så tala om det för mig så ska jag bli er follower där!

Är det någon som vet vem som står bakom Bloglovin'? Vet inte varför, men har fått för mig att det är en svensk? Googlade lite nyss, men hittade inget.

Ha en skön söndag!

7 comments:

Aleka said...

Hur klarar man sig utan blogloving?! Jag har alltid sidan uppe så jag ser när "mina" bloggar uppdaterar. Följer såklart din, och alla andra greklandsbloggar + en heeeldel till. Skulle aldrig kunna ha koll på alla om jag inte använde BL.

Dock tycker jag de är lite jobbigt med långa länklistor. Sällan jag orkar gå igenom dom. Om de inte är specificerade typ "bloggar om/från grekland" "tränings bloggar" osv. Och helst enliten kommentar om dom så man lättare kan sålla ut vad man är intresserad av.

Anonymous said...

Tack för att du nu följer mig via Bloglovin! Ska följa dig med. Jag hade Bloglovins fina Eiffeltorn på min sida men den försvann och har inte orkat ta tag i att fixa tillbaka den. däremot finns ju länken kvar. Men nu ska jag nog göra det bums, ingen idé att skjuta på det.

Cheeky Malin said...

Tack!!
Jag upptäckte själv bloglovin' för bara ett tag sedan (och är bara fyra månader gammal i bloggvärlden)och för mig förenklades allt. Nu missar man inga inlägg från sina favoritbloggar, nya spännande bloggar och tips på andra att kika in till.

Din blogg la jag till på bloglovin' för den verkligen tilltalade mig på flera sätt. Välskriven, fina bilder och med en stor nypa Grekland.

Trevlig helg! / Cheeky Malin

Anonymous said...

Hej igen, det enda jag tycker är "dåligt" med Bloglovin är att man inte kan välja fler katergorier för att synas ännu mer. Jag skulle tex vilja finnas både under livsstil, resor, resor till karibien och Sydamerika mm. Men man kan visst bara välja en?

Om man har google/Blogger kan man ju lägga upp alla sina bloggar i sin feed där och få upp de senaste uppdateringarna så man behöver inte missa uppdateringarna bara för att man inte är med i Bloglovin.

Linda - Mitt liv i Grekland said...

Klarar mig inte utan bloglovin, blir inte att jag går in på bloggarna en och en för sig. Tar för lång tid, har min bloglovin uppe hela dagarna. Det första jag gör när jag hittar en blogg jag vill följa är att kolla om den har bl. Har några få adresser sparade som inte har bl som jag kollar in på. Så självklart följer jag redan dig sedan länge :)

ღ ℬabbi said...

Bloglovin ägs numera av "Nyheter 24-gruppen"..tidigare ägdes det av "Wyatt Media Group", så svaret är ja..det är svenskt. Jag har haft Bloglovin men trivdes inte med den..föredrar den vanliga varianten jag har nu. Dvs bara länkar från min blogg. Kram

Eva in Athens, Greece said...

Aleka: Det kan jag hålla med om att man kollar ju inte igenom alla bloggar i en lång blogglista. Smart att dela upp dem i kategorier, ska se om jag kan fixa det. Har ju faktiskt sett det på flera bloggar. Gillar oxå det där med en kommentar om de bloggar man har med, men vet inte hur man gör. Såg t.ex hos Cheeky Malin att när man för musen över bloggnamnen i hennes blogglista kommer det upp en kommentar. Mycket kul, så skulle jag gärna ha! Bloggers blogglista med bilder från inläggen är överlägsen tycker jag, men om bloggarna blir riktigt många är det nog bättre med enklare länkar som man har på Wordpress.

Katariina: Jag känner egentligen inte till så mycket om Bloglovin' och hur det funkar, men vet att många använder sig av det, så det var därför jag tyckte det skulle vara bra att det syntes att vi har några följare åtminstone. Men visst är det knasigt med bara en kategori, dom flesta skulle nog passa i minst två kategorier.

Cheeky Malin: Tack! Ska surfa runt lite på Bloglovin' någon dag. Man kanske har missat något där...

Linda: Kul, kanske provar ditt sätt någon dag!
I alla fall vad jag förstått så gör det inget om någon blogg inte har widgeten - det är bara att lägga till den ändå i Bloglovin's lista.

Babbi: Vet inte varför, men när jag skrev frågan kände jag på mig att du skulle ha koll, Babbi!


Kram, kram till er alla!