Wednesday 14 December 2011

Julen är förstörd!

Read in English: Christmas is ruined!

Körde till Ikea för att köpa 10 PARADIS-chokladaskar (perfekta lilla julklappen till grannar m.fl) och pepparkakor. FANNS INTE! Chocken blev kraftig, jag gick in i väggen på en gång.

Nåväl, jag hämtade mig snabbt (försöker intala mig det åtminstone) och köpte Prinsessbakelser som tröst...!Bilderna i bildspelet hittade här:
Barnparadiset (Prinsesstårta i porslin till salu, 145 kr)
E-kuriren (Ulrikas prinsesstårta, recept)
Ha Det Gott (Bild på Frödinges prinsessbakelser)
Hallonsemla (bilder på Rebeccas vackra bakverk)
Helenas tårteria (Blå prinsesstårta)
Kaksmulan (Rosa prinsesstårta, recept)
Maj Stajl (Hur man syr en prinsesstårta eller -bakelse)
Manduzana stickar (Virkade prinsessbakelser)
Skapligt enkelt (Rosa prinsesstårta, recept)
Spisa nu (Halloweentårta)
Sveriges Radio (Maries prinsesstårta, recept)
the cookie shop (Princess cupcakes, recept på engelska)
SÅ MÅNGA KREATIVA OCH DUKTIGA MÄNNISKOR DET FINNS!

11 comments:

Äventyret framtiden said...

skönt att du inte fastnade i väggen:)
och det ordnade sig i alla fall.

Anonymous said...

Jag förstår besvikelsen eftersom IKEA ju är räddningen för många utlandssvenskar vad gäller godsaker. Har dock hört att IKEA slutar sälja traditionella svenska varumärken och kommer att sälja sina egna. Därför kommer vissa produkter att försvinna.

Tack för kommentaren på min blogg, ja nu börjar nedräkningen till Chile! Yippee!

Marina said...

Kanske inte riktigt samma sak som papparkakor, men ibland får man ju offra sig!

A girl in Glyfada said...

Jag håller med dig Eva. Jag var på IKEA för en månad sedan och blev lika besviken. Flera Facebooksidor har dykt upp i protest mot beslutet...
Du kan läsa mer här:
http://www.svd.se/mat-och-vin/ikea-gar-over-till-egna-matmarken_6550997.svd
http://www.utlandssvenskar.com/inlagg/ikea-slutar-att-salja-svensk-mat-kunderna-rasande
Ha en fin dag! Kram !

Elle said...

Det har faktiskt hänt att vi har betalat mer i matavdelningen än i möbelavdelningen hos ikea...
Dammsugare har högsta prioritet!
Tänk att ikea faktiskt är räddningen för oss utlandssvenskar. Fast nu börjar det säljas mer och mer svenska produkter hemma i mataffären.

Manduzana stickar said...

Vad roligt att du gillade mina prinsessbakelser :)

Anonymous said...

Hej Eva! Ikea har beslutat att bara sälja sitt eget märke och vi har protesterat länge. Tyvärr utan resultat.. Vi får nöja oss med vad som finns till försäljning i kyrkan.. Hutlösa priser..
kram Nina

Emma Tiger said...

Näää va tråkigt! Paradis/Aladdin är ju liksom en del av julen. Du får samla ihop några greksvenskar och ha chokladbakning hemma. Det brukar jag o mina kompisar ha hemma ibland. Trillingnöt som är min favorit är till exempel jättelätt att göra. Choklad med likäör innuti är ju säkert lite svårare... men en hel del kan man faktiskt göra ändå!

Lycka till!

Ann-Sofie said...

Pepparkakor har dem på IKEA här men inte Paradis :(
Såg i ett äldre inlägg att du hade köpt falukorv på IKEA jag skulle bli överlycklig om jag hitta det här :)

Jennie said...

Visst är en besvikelse varje gång man besöker det blågula varuhuset nu för tiden. Alla godsaker borttagna. Höjdpunkten var alltid matbutiken. Jag ska ju dit imorgon och tänkte införskaffa lite godsaker, undra hur det ska gå...

Eva in Athens, Greece said...

Karin: Ja, det var tur det...Tack Karin!

Katariina: Synd är det allt. Tycker att Ikea borde tjäna så mycket pengar att de inte behöver ta över detta helt! De hjälper ju de svenska företagen mycket genom att sälja deras produkter plus att alla utlandssvenskar hålls glada och nöjda, men de tycker tydligen att det behövs ännu mera klirr i kassan...dessutom vet man ju aldrig; "Den som gapar efter mycket...o.s.v"

Marina: Precis...:)

A girl in Glyfada: Ska kolla in de där sidorna! Att de pågår en stor diskussion om detta visste jag inte!

Manduzana: Jättefina verkligen!

Nina: Jaha, där ser man. Trist, verkligen!

Emma: Oj, vad duktiga ni är! Jag tror det får vara för min del...Som tur är finns det god choklad att köpa i Grekland, men några askar i samma klass som Paradis och Alladin finns förstås inte...Jag ska ju hem till nyår, men brukade köpa sådana askar och ge bort som små julklappar här och chokladaskarna var väldigt uppskattade. Nu vet jag inte alls vad jag ska köpa, står helt stilla!

Ann-Sofie: Här finns inte heller falukorv tyvärr och har aldrig funnits, men råkade skriva om falukorv i samma inlägg som något om Ikea. En kompis kom på besök och jag hade beställt falukorv av henne och så hade vi varit till Ikea oxå.
Lycliga er som har pepparkakor där!
Jag orkar bara inte baka pepparkakor också, dessutom blir de aldrig så knapriga som jag vill ha dem.

Jennie: Hoppas du hittade något gott!