Friday 23 December 2011

Jag är dem alla på spåren!

Igårkväll eller natt kanske man skulle säga bestämde jag mig för att ta en annan väg för säkerhets skull (när jag tog ut hunden)...ville inte råka på den förmodade mördaren! Vad händer då tror ni?


Utanför etn fastighet står en MYCKET MYSTISK snubbe och röker i regnet! Klockan var drygt 1 på natten. Vad tror ni att det betyder?

En ung kille som just slutat jobbet och väntar på att sin tjej ska komma ner? Nej, FEL, FEL, FEL! För det första bor det ingen ung tjej i det huset och för det andra har inga unga jobb numera i Grekland...
Kanske tror ni att han bara tog sig en rök innan han skulle gå in i huset där han själv bor? FEL, FEL, FEL! Alla greker röker INNE i sina hus, inte på balkonger etc.
Kanske tror ni att han stod och väntade på sin älskarinna som i sin tur väntade på att sin make skulle somna? Ja hm, det är faktiskt en liten möjlighet...men nej, för mig var lösningen klar sekunden efter jag fått syn på honom! Snabbtänkt som jag är förstod jag direkt att han var vakthållare till inbrottstjuvar!!! Marisa, vår hund, var tyvärr inte alls lika diskret som mig - hon vände sig om två gånger och vrålglodde! Själv tittade jag på trädet på andra sidan gatan.

Men som sagt, jag kunde ju inte ringa polisen och säga att jag såg en man stå och röka utanför ett hus. Har redan tipsat dem om en massa bra fall, men de verkar inte fatta allvaret...!!! Så idag ska jag kolla antalet fimpar där. Hur lång tid tar det att röka en cigarett? Skulle kunna fråga om det varit inbrott där på natten...nja, kanske inte så smart - rätt vad det är blir jag själv misstänkt! Bäst att ligga lågt!

En till sak...det stod en enormt stor mörk väska/bag bredvid honom med mycket oregelbundna konturer - knölig liksom...Vad tror ni fanns i den väskan?! Jag bara undrar...

13 comments:

Elzie said...

Haha, nej man vet aldrig vad den figuren hade i tankarna!
GOD JUL önskar jag dig och din familj.
Kram Elzie

Monica P said...

Du är allt bra rolig!

Vi kan väl hppas att det var en vanlig hederlig kille som av nån anledning inte tog sig in (tappat nyckeln, osams med frun, nåt) och som inte tänkte göra något dumt.

Jag läser också gärna deckare...

God Jul till dig och hela familjen!

ღ ℬabbi said...

Nä men gu så spännande. SÄKERT var det en mördare och han hade sitt senaste offer i väskan...styckad. Är alla fimparna efter honom? SKULLE ju iofs kunna vara så att han har lovat sin fru att sluta röka och så smygrökte han för att stilla begäret. Go' Jul Eva i Aten. Kramen...

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Gu så spännande! Hoppas det kommer en lösning snart på dette mysterium!!

Klem Anna

Grekland nu said...

Jag håller med föregående talare - väntar med spänning på fortsättningen...Skrattade åt din hund som inte var diskret alls, haha...

~ INA ~ Inas☆House said...

Undercover Maffia helt klart! ;)
God Jul Eva! Julekram Ina

Pinecone Stew said...

Have a Wonderful Holiday Season, Eva !

Steve said...

Kedjerökare med mörk, knölig väska. Hmmm. Spänningen stiger. När kommer nästa kapitel i årets juldeckare?
GOD JUL!

Eva in Athens, Greece said...

Tack alla ni för era glada kommentarer! Ni är hur gulliga som helst!
♥♥♥

Emma Tiger said...

Väntar också me spänning på fortsättning!!! Hoppas dt inte va nåt läskigt bara!

Anonymous said...

haha du kanske skulle bli detektiv :) fast å andra sidan.. bäst o hålla sig borta från skumma typer. Jag tar hellre den långa upplysta vägen, än den korta mörka vägen med trasig gatubelysning och mörka buskar :( är rädd av mig, men skadar inte att vara rädd ibland..

Marina pa Kreta said...

Underbart! Hahaha!

Eva in Athens, Greece said...

:) Jag skulle heller aldrig gå de vägarna utan hunden...