Saturday 12 November 2011

Vadderat vändbart överkast till pojkrum

Har sytt flera (tre närmare bestämt) vadderade överkast som jag inte visat här i bloggen. Det här som jag brett ut på vår säng för att det ska synas sydde jag till Babbis rum här i Aten, men han har bytt säng så numera finns överkastet på Kreta.

Jag vet inte hur det ser ut i era ögon, men det ser verkligen läckert ut på sängen, tycker jag i alla fall. (Typiskt att jag inte tog något kort där det ligger på rätt säng!)

Hade jättemycket av det mönstrade tyget som jag köpt billigt på Ikea en gång i tiden för att användas till något som det inte blev använt till...Det passade jättebra till Babbis rum insåg jag då vi flyttat hit.

Sydde även annorlunda gardiner i samma tyg som ni kan se här: En 13-årings rum.

Överkastet är sytt så att det är vändbart. Det svarta tyget hade jag också mängder av från en danslokal vi hade i Hersonissos en gång i tiden.

Visst känns det bra när man får användning av något som bara ligger där någonstans?!

Kram på er!

Annat jag sytt:
Ett draperi
Praktisk tygpåse
Gardiner och kudde till pojkrum
Personliga förkläden
Ännu ett hemsytt draperi

8 comments:

Anonymous said...

Vad duktig du är! Tyckte den med svarta bakgrunden var finast.

~ INA ~ Inas☆House said...

Åh vilka fina lapptäcken! Det blir lite som ett konstverk. Sy lapptäcken har jag aldrig provat mig på, tror inte att jag har det tålamodet. :)
Ha det gott! Kramen Ina

anitaskreta said...

Snyggt!! Sjalv ar jag urusel pa att sy, gor det ibland nar det ar nagot jag "maste" gora! Tror du mig om jag talar om att jag kanner igen det monstrade tyget? Jag hade en SOFFA kladd i det tyget for manga ar sen!

Marina said...

Från en som varken har ork eller lust att göra något dylikt, och som alltid blir så fascinerad av de som har det, kommer här ett beundrande "Såå snyggt"!!

Grekland nu said...

Läckert!! Vad duktig du är. Själv är jag fullständigt hopplös på allt som har med nål och tråd att göra.

Marina pa Kreta said...

Kul ide'!

Anonymous said...

Superfint Eva!!
Nina

Eva in Athens, Greece said...

Katariina: Förstår att den sidan av överkastet nog ser bättre ut, men faktum är att på sängen tycker jag att den andra sidan är tuffast!

Ina: Tack, snälla! Egentligen är det ju inte lapptäcken, men det är klart att där jeansbitarna är fastsydda är det väl lite lapptäcke. Jag har sytt ett helt lapptäcke för hand när jag var i tonåren faktiskt.

Anita: :) Kul!

Marina: Tack kära du!

Ingabritt: Tack snälla! Du är ju så duktig på så många andra saker!

Marina på Kreta: :)

Nina: Tack, va' gla' jag blir!