Monday 21 November 2011

Vad är det för fel på kattens ögon?

Den här jättesöta katten har jag sett ett par gånger nu på ett nytt promenadstråk, men vad tror ni den råkat ut för?

Den verkar inte vara blind, åtminstone ser det ut som om den tittar på oss. Å andra sidan verkar hon inte så rädd för hunden, så kanske hon är blind trots allt.

Funderar på att försöka ta henne till veterinären, men undrar hur det ska gå till - kommer hon att låta mig? Vi har en transportbox för katter, eftersom vi haft katt, men tvivlar på att jag kan få in henne i den...några tips?

10 comments:

Äventyret framtiden said...

Den söta katten är blind! Att du upplever att den tittar på er är för att den har utvecklat sina sinnen extra mycket på grund av blindheten...den ser på annat sätt. Fast det har du förstås räknat ut själv:).
ha det bra
hälsar Karin på ett regnvått Åland

Marina said...

håller med - den ser absolut ut att vara blind.

Nova said...

Jo nog ser den ut att vara blind, men den ser också ut att vara välskött och glad. Jag tycker nog inte att du behöver känna dig orolig för den så länge den ser ut så :-)
Den "tittar" antagligen på er för att den hör er och kanske ser den till och med rörelser eller ljuskillnader.

~ INA ~ Inas☆House said...

Hej Eva!
Det ser ut som katten skulle vara blind men det ser även ut som om kissen har utvecklat grå starr. Det ser man genom att ögonen är gråa som på bilden. Gamla katter eller katter med diabetes kan få denna ögonsjukdom.

Kram Ina

Monica P said...

Mitt knep att få in en katt i kattburen är att lägga ett spår av små korvsnuttar och en ganska stor bit inne i buren. Sen gäller det att vara blixtsnabb och tippa upp buren, smälla igen luckan och säkra låset...jag har misslyckats många gånger förstås, för våra katter har egen vilja och backar snabbt som ögat ut ur buren... Kanske man skulle knyta fast korvsnutten som är inne i buren?
Sen har jag en stor håv som jag fångat "vilda" katter med inför veterinärbesök. Men de är så listiga at de sticker så fort de ser mig ta fram håven...

Alexia said...

tack så mycket! halva priset också, så det var verkligen ett kap! :)

Robsin said...

Hej Eva, Ja, håller med dom andra att den är blind. Jag hade en blind kattunge hemma ett tag innan den fick en underbart hem i Sweden. Den lärde sig snabbt hur och var allt ting fanns och kunde ta sig upp på övervåningen och i alla rum. Sen såg den ut som den titta på mig också. Katter är så speciella!!! :))))

Birgitta said...

Jag tycker också att det ser ut som starr.

Eva in Athens, Greece said...

Tack snälla ni för alla era kommentarer!
Mycket troligt att kissemissen är blind alltså, men tydligen kan det ev vara starr också. Det kan väl opereras bort isåfall, eller?

Anonymous said...

Tror man kan det, för det gâr ju pâ människor. Berätta om du tar henne till veterinären ? Sâ söt kissemiss...(suckpusskatt)
G-mor