Saturday 26 November 2011

Trädaloe (Aloe arborescens) - botar cancer!

Read in English: Aloe arborescens cures cancer!?

Vet inte varför, men jag har trott att denna växt med oranga (brandgula)blommor och taggiga spretiga bladrosetter heter Madeiras Stolthet, men nu har jag upptäckt att det är en helt annan växt, Blåeld, och att denna heter Trädaloe:

Ganska vanlig i trädgårdar här, växer även vilt. Jag har aldrig sett större än så här, men tydligen kan de växa något otroligt om de har perfekta förhållanden och bli ända upp till 20 m höga träd!:

Bladsaften är sedan urminnes tider känd för att vara ett läkemedel. Enligt en text jag läst ska den även ta död på cancerceller: Natural Cancer Treatments (engelska).

En katolsk präst, fader Romano Zago har skrivit en bok om just hur trädaloe kan bota cancer: "Cancer can be cured". Dessutom botar bladen många andra sjukdomar inklusive depression enligt Naturalnews.com(engelska).

Låter verkligen fantastiskt bra! För bra för att vara sant? Å andra sidan kan det väl knappast skada att prova om man har cancer, men man måste ju rådfråga sin läkare givetvis.


På ett katolskt forum berättar en man om en kvinna som hade livmodercancer och blev helt botad efter 3 månader med Aloe arborescens-dieten: CathInfo.com - Traditional Catholic Forum.

Ja kära ni, inte kan jag veta om allt detta stämmer, men det låter väldigt bra i alla fall, och jag hoppas verkligen att växten kan bota cancer!
Ha en fin lördagkväll!

En summering av boken: "Cancer can be cured" (på engelska igen, hittar inte något om detta på svenska.)
Läs mer på Wikipedia om Trädaloe (mest som krukväxt)
Coop om krukväxten

8 comments:

Elzie said...

Alltid lär man sig nåt, haha. En läcker blomma var det i alla fall. Firar ni advent i Grekland? Är inte så hemma på det landet. Men vi firar ju så i morron ska vi tända det första ljuset.
Ha en fin fortsättning på helgen.
Kram Elzie

Snäckskalsdalen. said...

Det finns nog mycket att hämta i naturen och jag tror definitivt på det som alternativ i vissa situationer.
Trevlig 1:a advent!
Agneta kram

Steve said...

Att det finns mycket nyttigt att hämta i naturen är ovedersägligt, men.....
Det som låter för bra för att vara sant är oftast inte sant.
Vi kan ju börja med att inte stoppa i oss all processad mat som skapar sjukdomar.

Anonymous said...

Mmm Aloevera har man ju hört talas om :)
/Kram Kram

ღ ℬabbi said...

Hoppas kan man ju..fast jag är skeptiker. OM det funkade så hade man nog gjort medicin på det redan och ingen hade behövt ha cancer...

Anonymous said...

Nu skriver jag inte om ämnet men..

Elena Paparizou släpper ju en ny låt snart, här är en preview på låten:
http://www.youtube.com/watch?v=eiqhwMzUqPk

:)

Mona said...

Underbar färg på blommorna och muren bakom ser spännande ut. Ja, aloe är ju känd för sin läkekraft. Om man har cancer är man nog beredd på att prova det mesta, men jag tror det är väldigt individuellt om man blir hjälpt av naturmedel eller inte. Önskar dig en skön vecka!

Eva in Athens, Greece said...

Elzie: Nej, tyvärr firas inte Advent här, men vi har ju en adventsljusstake hemma förstås. På den Svenska kyrkan och på de svenska skolorna firas det förstås.

Agneta: Det tror jag också! Hoppas du hade en fin första Advent!

Steve: Så sant som det är sagt det också, men efter allt jag läste om växten nu kan jag inte låta bli att tro att den har en mycket positiv effekt.

Fru Eriksson: Ja precis! Det är ju en släkting och den är ju allmänt känd som ett läkemedel från växtriket.

Babbi: Det är det första man tänker förstås. Kanske finns det inte ordentliga bevis ännu? Jag gillar att vara positiv och hoppfull!(Blåögd kan man också kalla det...)

Anonym: Kul, måste kollas!

Mona: Roligt att du tittar in! Säkert är det väldigt individuellt, speciellt som faktiskt var och ens tro har väldigt stor betydelse, i alla sammanhang! Betydligt mer än vad man kan tro faktiskt...
Önskar dig också en fin vecka!