Tuesday 15 November 2011

Bananträd i Glyfada!

Ni kanske inte vet att det finns stora bananodlingar i Malia på Kreta? Där produceras massvis av jättegoda lite mindre bananer i stora växthus. Malia-bananerna passade perfekt till våra populära Banana Split! (Vi hade ju restaurang och cafeteria i Hersonissos i 25 år; Cheers!)

Idag upptäckte jag det här bananträdet på en gård i Glyfadas centrum! Ganska kul, tycker jag, har minsann aldrig sett bananträd här förut! Det växte där alldeles oskyddat.

Otroligt vilka stora blommor bananträden har!

6 comments:

Marina said...

Vilken läcker blomma!!

Anonymous said...

Plockade du en banan?
nina

anneli said...

Underbar bild på bananträdet :-)
Jag planterade också ett träd, få se när den ger bananer !

Steve said...

Häftigt.

Min plats i solen said...

Så läckra bilder Eva! :) Och vet du, det där med bananer i Malia kände jag till eftersom jag varit i just Malia ett par gånger så jag log igenkännande när jag läste din text. Dessutom blev jag vansinnigt sugen på Banana Split. :)

Kram Lotta

Eva in Athens, Greece said...

Marina: Helt klart väldigt annorlunda!

Nina: Nej, tyvärr, hade varit kul, men vågar inte heller palla frukt så här på äldre dagar! Kunde ju frågat om jag velat, men just då hade jag varken tid eller lust.

Anneli: Så skoj! Superspännande, nu får jag oxå lust att prova! Men hur klarar det sig på vintern egentligen? Det blir ju faktiskt minusgrader ibland på våra breddgrader.

Steve: Verkligen!

Lotta: Kul, Lotta! Och tack!