Wednesday 28 September 2011

Spring för LIVET!

Click here for English
Nu på söndag är det dax igen! Det är tredje året som det organiseras ett lopp för livet i centrala Aten. Ett lopp mot bröstcancer. Det hela går av stapeln nu på söndag den 2 oktober kl 11 vid Zappeio.

Man måste registrera sig innan. Det kostar 5 euro. Då får man både t-shirt och keps (det kunde väl räcka med en sak, så att mer pengar går till cancerforskning...). Man kan registrera sig via internet samt på vissa ställen inne i stan, i Marousi och här i Glyfada.

Man kan välja mellan att springa 4 km eller att gå 2 km. Jag löptränade mycket i yngre dagar, men det har inte blivit så mycket av det på senare år, så för mig får det bli det senare alternativet...


Vackra smycken säljs av sponsorn Pandora. Har inte kunnat hitta vad de kostar - det får bli en överraskning...! (Armbandet här nedanför kostade 60 euro.)Löprundan:

Mer information här: GREECE Race for the Cure (på engelska).
Till minne av AnneMa.

6 comments:

Marina said...

En mycket bra ide, men jag håller med, det kanske hade gått att dra in på något av de båda "presenterna" - några fler kronor hade det ju blivit kvar.

Äventyret framtiden said...

Ett behjärtansvärt spring!
Tror inte att keps och t-skjorta har kostat ett nickel för arrangörerna. Antagligen finns det en firma bakom som har donerat dem....så brukar det vara i sådana här sammahang.:)

Grekland nu said...

Skulle mer än gärna promenera de två kilometrarna för denna sak!! Jag får väl ordna ett eget race här uppe i Naousa...

Eva in Athens, Greece said...

Ja Karin, det är förstås så det funkar! Då kan man ju tycka att sponsorn kunde använda mer av pengarna till cancerforskningen...men de är ju mest ute för reklam för sitt företag förstås...Hur som helst är det ju bra att det finns sponsorer - annars skulle det ju inte bli något alls.

Varför inte, Ingabritt? Eller en liten bergsvandring kanske. Tack och lov att det gått bra för dig - hur ofta får du gå på kontroll? Usch, eländiga sjukdomar!

Min plats i solen said...

Vilket bra initiativ! Alla bäckar små är viktiga för att stödja forskningen. Hade det inte varit så fasligt långt för mig till Aten hade jag gärna ställt upp (gå hade det blivit för min del också) på söndag. Jag förlorade min bästa vän i bröstcancer för några år sedan. Hon var en av de där få procenten som inte klarade kampen. Jag hoppas att vi i framtiden kommer kunna bota 100%.

Lycka till på söndag och sköt om dig!

Kram Lotta

Eva in Athens, Greece said...

Vi får verkligen hoppas det, Lotta!
Ha en fortsatt fin semester!