Thursday 29 September 2011

Vovven mystiskt försvunnen...

Vovven är spårlöst borta! Djurvännen från grannhuset och jag hade bestämt att dela på veterinärkostnaden och hon hade bokat tid. Nu blidde det inget eftersom hunden plötsligt försvann en natt. Jag tror i och för sig att det finns en möjlighet att den själv bestämt sig för att ge sig av från garagerampen. Där var ju inte heller alltför lugnt. Hunden har gråa hårstrån runt nosen, så den borde ju vara ganska gammal och har nog något bättre ställe där den känner sig hemma.

Det konstiga är var den kom ifrån. Har aldrig sett den förut. Det verkar som om den blivit påkörd och tagit sin tillflykt till rampen.

En grannkvinna sa att det är förbjudet att mata djur sådär ute! ("Jag ska ta bort matskålarna sa hon.") Det tror jag då inte. Jag tyckte i och för sig inte att vi skulle mata  hunden, eftersom man ju då blir mer eller mindre ansvarig för den. Om den biter ett barn eller ett annat djur t.ex. Min åsikt var att vi skulle ta den till veterinären och sedan köra tillbaks den hit, men inte mata den, så att den skulle gå tillbaka dit där den kom ifrån.

Ett annat hus hade en hund sådär utanför som de matade. Det gjorde att den vaktade det huset och gick till anfall mot andra hundar (åtminstone mindre hundar - när den såg vår schäfer gick den undan), men även mot människor. Mycket otrevligt. Då var jag också väldigt irriterad på dessa människor och tyckte att de fick ta och bestämma sig; antingen att ta hem hunden eller sluta mata den.

En kväll blev en kvinna som var ute och gick med sin hund attackerad av den halvhemlösa hunden. Det gick bra till slut, men hon var ganska skärrad. Just den kvinnan har också en hund sådär lös vid deras hus som hon matar, och den hunden springer ut på gatan och jagar mopedister och cyklister! Livsfarligt! Tänk om det kommer ett barn och cyklar och blir jätterädd. Sa det åt henne, men hunden är kvar lös. (Så jag tyckte faktiskt att det var rätt åt henne...)

De flesta hundar man ser lösa i Grekland har faktiskt hem! Ägarna orkar bara inte gå ut med dem...Helt galet, men detta håller på att ändras som tur är. Här ser man massor av människor som är ute och går med sina hundar. På Kreta ser jag två personer...

Själv ställer jag alltid ut matrester till katterna vid soptunnan. Tycker det är bättre än att de ska hoppa i tunnorna och riva sönder soppåsarna. Hittills har det funkat bra i alla fall. Pratar inte eller gullar med katterna, även om jag tycker de är jättesöta, p.g.a Marisa (vår hund). Hon gillar ju inte katter, så jag vill inte att de ska komma fram till mig.

Lättfixat fat till utekatterna!
Hemlösa eller lösa hundar? 

4 comments:

Steve said...

Det är en inte helt enkel uppgift att sörja för de ensamma/övergivna djurens väl.

Marina said...

Det är alltid ett svårt beslut när det gäller att inte mata någon som ber så oerhört med sina ögon...

Semester & Mat said...

Det kommer jag ihåg att jag och min mamma pratade om på Kretaresan, att det faktiskt fanns hundar som nu gick i koppel med sin ägare, så har man inte sett förrut. Men roligt att se mera ansvar från ägaraen.

Ha en fin kväll!

Eva in Athens, Greece said...

Steve: Kommunerna måste ordna det! Ett ställe som kan ta emot hemlösa djur och ge dem mat och sjukvård, samt sedan möjliggöra adoptioner.

Marina: Visst är det! Man skulle vilja ta hand om alla. Men så SKA det bli - det måste helt enkelt ordnas här i landet.

Caroline: Roligt att höra!