Wednesday 27 July 2011

Gör stora konstverk själv - billigt!

I ett inlägg skrev jag att jag skulle berätta hur man gör sådana här stora konstverk som vi har i vårt garage billigt!

Det här är ett perfekt sätt att dekorera garage eller kanske någon korridor eller t.o.m en hall hemma. Man tar helt enkelt och limmar fast taklister direkt på väggen i den storlek man vill ha. Vi tog lister i gips eftersom det är vanligast här, men det går ju givetvis minst lika bra, om inte bättre, med trä-lister.

Börja med att måla ramen. Nu kommer väl ev det svåra då om man inte är konstnärligt lagd..., men man behöver inte göra något så speciellt för att det ändå ska ge ett väldigt läckert intryck. Man kan t.ex bara måla en bakgrundsfärg och sedan skriva något, en liten vers eller så. Eller fyll hela tavlan med text.  Man kan klistra fast något man samlat på, men inte vetat vad man ska göra av med, som t.ex tändsticksaskar, pennstumpar eller vad som helst (antingen fyller man hela tavlan eller så kan man klistra upp dem i form av ett träd, ett hjärta eller något annat). Man kan måla mindre rutor på, och i några eller i alla sätter man fast fina fotografier eller vykort. Man kan måla en regnbåge eller något annat enkelt.

Såhär kan man göra med alla överblivna CD och DVD-skivor! Fler tips till garage m.m här.
Lycka till!

4 comments:

Marina said...

Kul idé!

Steve said...

Fiffigt.

Monica p said...

Jag önskar förstås att jag hade några tomma ytor! En enda tom vägg har jag, i sovrummet, och den ska förbli tom, vit och okomplicerad, den vilar mina ögon på när jag lyssnar på musik eller bara tänker.
För övrigt är huset väldigt fullt med allt möjligt på hyllor och i skåp. Jag skulle vilja bli av med minst tre fjärdedelar, men det är ju jag, det...
Jag behöver ett rum till.

Eva in Athens, Greece said...

Kul att ni gillade idén, Marina och Steve!

Hur många rum man än har blir de alltid fulla till slut, Monica...det enda som kan hjälpa är att läsa boken "Rensa i röran med Feng Shui"...Du är lycklig du som i alla fall har en tom vägg!!!