Thursday 16 June 2011

Kaos i Aten

I morse när jag såg på nyheterna vad som försigick på Syntagma blev jag faktiskt rädd - tänkte, vad ska hända nu?

Det här är alltså utanför parlamentet, den gula kåken, vid Syntagma square. Idag gick det inte alls lugnt tillväga som det gjort de tidigare dagarna. Nu hade det satts upp ett kravallstaket utanför parlamentet, vilket upprörde. Säkerligen har många fått diverse skador idag - det är bara att hoppas på att ingen blivit allvarligt skadad.
Papandreo, premiärministern, höll på att ge upp och verkade beredd på att ombilda regeringen, tillsammans med högerpartiet för att få bukt med krisen. Det tog han tillbaka senare.

Från det ena till det andra:
Var ute en sväng och kollade på månen då den var helt rosa och knappt synbar på himlen. Men man orkade ju inte stå och vänta i drygt 1½ timme tills slutet av månförmörkelsen...inte jag i alla fall.

När jag gick ut med hunden sedan var månen i alla fall stor och grann. När den var röd och knappt syntes gick det inte att ta något foto med min lilla digitalkamera, inte ens med blixt fungerade det konstigt nog...! :)

4 comments:

Katariina said...

Hej Eva

Även här rapporterades det om oroligheterna i morse o tänkte på dig o din familj. Hoppas ni inte är mitt i oroligheterna. Kanske det inte märks så mkt av mer än i centrala Aten men stämningen i allmänhet i Grekland måste ju vara ganska trist?

Jag hoppas Grekland snart kommer på fötter igen med ekonomin så att folk har en framtid.

Helen said...

Stor klump i magen idag....

Eva in Athens, Greece said...

Hej Katariina! Vi bor så långt ifrån, så här hemma är det lugnt, men igår var ju dottern till sin högskola inne i stan och hon kände lukten av bränder och tårgas...inte kul alls!
Folk har ju svårt att klara sig, så stämningen är helt klart inte på topp...

Eva in Athens, Greece said...

Hej Helen! Samma här. Man blir ledsen - varför våld?