Wednesday 15 June 2011

FikonkaktusOpuntia ficus-indica. Φραγκόσυκο (Fragósiko) på grekiska. Både odlad (stängsel!) och förvildad runt hela Medelhavet. Frukten är ätlig läser jag i min blombok: "Blommor och träd vid Medelhavet" av Tore Hylander.
Planteras på vulkanisk mark för att bryta ned lava och skapa ny jordmån - intressant!


6 comments:

Marina said...

Något du har smakat på? Vackra bilder!

Min plats i solen said...

Hej Eva!

Vilka fina bilder! :) Kaktusar är så fina (så länge man håller sig borta från de där taggarna) och extra fina är de när de växer fritt i naturen. Det blir liksom aldrig riktigt samma sak på fönsterbrädet. ;)

Ta hand om dig Eva!

Kram Lotta

Christina Philipson said...

Hej Eva!Fina bilder som vanligt.Jag tror att det är den här frukten Ballo plockar o.äter i Djungelboken.Jag har faktiskt smakat riktigt god,lite knepig att skala pga alla taggar.
Mvh Christina Ph.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Marina! Har inte smakat - tror inte att jag vågar ta i dem...

Hej Lotta! Tack så mycket! Ha en fin dag!

Hej Christina! Jasså, vad skoj att veta! Kul att du smakat!

Christina Philipson said...

Hej igen!

Jag kom på att jag läst någonstans att den här frukten botar "baksmälla".
Kram Christina Ph.

Eva in Athens, Greece said...

Verkligen intressant, Christina! Det har jag heller aldrig hört!
Kram på dig!