Friday 6 May 2011

Vacker låt från turkisk TV-serie

Mellan Grekland och Turkiet finns det ju fortfarande enorma spänningar, beroende på en massa historiska händelser. På senare tid är Cypernkonflikten den mest betydelsefulla, vilken pågår sedan 1974 då Nordcypern occuperades av Turkiet.

Det otroliga är att just nu visas hela 3 serier från Turkiet i grekisk TV och de är enormt populära! Den här låten är från serien "Tusen och en natt":


Tidigare i år såg vi en bil med turkiskt registreringsnummer här i Aten. Min man säger att han aldrig sett det tidigare(och han är uppväxt här i staden) och det har inte jag heller faktiskt.

2 comments:

Anonymous said...

Den här typen av musik är väldigt förförande på nåt vis. Får en typ av längtan till varmare och mer exotiskt klimat...

Apropå det, håller på att kika på att åka till Grekland nu inom kort, typ om 2 v till Parga och ville höra med dig som bor där nere hur vädret ser ut. Tycker inte man får så tillförlitliga rapporter här hemma. Har förstått att det är lågtryck just där vid Parga just nu och ca 2 v framöver och rätt kallt, bara något varmare än här hemma.

Visserligen vet jag av erfarenhet att man ska ta 14 dygnsprognoser med en nypa salt, det kan ändra sig...Men jag vill ju inte åka till Grekland för att frysa och få samma väder som hemma. Här fryser jag häcken av mig just nu. Veckan som varit har varit fruktansvärt kall...Mvh/Katariina

Eva in Athens, Greece said...

Hej Katariina! Ja, det är lite konstigt i år med vädret! Vet inte hur många gånger jag tänkt när det blivit några fina dagar att That's it - nu kommer det inget mer regn utan blir bara varmare för var dag som går...MEN så blir det plötsligt kyligare igen och det kommer något regn. Men hur som helst borde vädret ha stabiliserat sig tills du tänker åka och jag skulle vilja säga att det i princip är omöjligt att det skulle vara dåligt väder en hel vecka. Du kan nog räkna med sol och värme, men ta med en kofta eller tunn jacka/kappa för ev småkyliga kvällar (= 16 plus ungefär kallar jag småkyligt).
Lycka till med bokning av biljett!