Friday 6 May 2011

Passa dig för blond svenska i Grekland...

Hittade det här inlägget av en slump på "Ann-Mari's Blogg" om en svenska som ska ha gjort falska anmälningar om våldtäkter i Grekland: "Passa dig för blond svenska i Grekland".

Om detta är sant eller inte vet jag inte förstås, men det är klart att det även kan förekomma falska anmälningar.  Det stora flertalet är dock säkerligen sanna, och förmodligen lika många till som aldrig blir anmälda tyvärr.

(Bilden hämtad från VK-bloggsinlägget "Han våldtogs av sin kille.")

5 comments:

Grekland nu said...

Jag kan förstås heller inte bedöma sanningshalten i just detta fall, men det är misstänkt likt fallet "Anna" och misstänkt att det kommit i dagen under ungefär samma period. Skulle mycket väl kunna vara en sån där "skröna" som valsar runt i pressen ibland, där det liksom blir en höna av en fjäder. I samband med Anna-fallet har flera svenska försäkringsbolag uttalat att det inte finns någon "våldtäktsklausul" och att inget bolag betalat ut pengar i något liknande fall. Det här skulle alltså kunna vara en variant av Anna-fallet i internationell press, och tyvärr får såna där historier ofta stor spridning. Men att det sker våldtäkter på kvinnor på turistorter är förstås en helt annan sak - det gör det och det är nog inte alltid så lätt för kvinnan att få rätt, varken i Grekland eller andra länder.

Anonymous said...

Hej Eva!
Artikeln jag skrev om är ju från Brittisk press och det är ovanligt att de INTE namnger den blonda svenska som anklagat brittiska män för våldtäkt. I vanliga fall så är ju brittisk press väldigt frikostiga med personuppgifter...

När det gäller anklagelser om våldtäkt under semesterresor utomlands, så tror jag att flera av fallen är i gråzonen. Att det mycket väl inte är våldtäkt utan fyllesex. Men det betyder ju inte att alla fall som anmäls är fyllesex, det finns fall där det ÄR våldtäkt och just de fallen hjälps ju inte av alla dessa falska anmälningar av våldtäkt.

Eva in Athens, Greece said...

Det är bara att hoppas på att det blir rättvist i slutändan i varje enskilt fall!

Anonymous said...

Citat från ovan inlägg: "I samband med Anna-fallet har flera svenska försäkringsbolag uttalat att det inte finns någon "våldtäktsklausul"

Visst finns det...Foksam har det likså TryggHansa. Det finns under Hemförsäkringen o vidare under Överfallskyddet.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Anonym! Det tror jag också! Det måste ju ingå i överfallsskyddet! Vad är det annars för försäkring?! Med så många våldtäkter måste det ju vara skamligt av ett försäkringsbolag att stå och säga att de inte betalat ut pengar i liknande fall.