Monday 30 May 2011

Roxettes spelning i Aten! 27 maj 2011

Vi var ju och kollade på Roxette i fredagskväll som sagt och det var verkligen kul! Tänk vilka otroliga hit-låtar de har i bagaget!

Dock vet jag inte om de verkligen bör fortsätta med sådana här världsturneringar. Jag tyckte så synd om Marie hela tiden, hon är så otroligt smal och såg så skör ut. Jag visste inte att hon varit så sjuk, läste det i bloggen "The Music Bug 2.0"  idag där jag även hittade dessa bilder.  (Jag fick inga bra bilder, för mycket huvuden i vägen...) Gessle tyckte jag höll stilen, rösten helt o.k och energin fanns där! Maries röst var alltför svag tyvärr, men helt förståeligt. Min åsikt är att de fortsätter spela in album, men avstår från en massa Live-uppträdanden. Det syntes verkligen att det var jobbigt för Marie.


En körtjej med bra röst fanns i bakgrunden, Helena Josefsson, men det konstiga var att hon liksom inte passade in. Hon var jättesöt och glad och sprallig och klädd i 80-tals kläder(är det möjligen mode i Sverige nu?) och skulle ha passat bättre i ett barnprogram eller i en annan typ av grupp. Hon var så malplacerad tyckte jag i den här liksom häftiga pop/rock-gruppen...


Lite gnäll var det där...men jag ångrar absolut inte att jag gick! Det var urkul att se Roxette! Jag har aldrig sett
dem Live förut. (Marie Fredriksson har jag sett uppträda på en nation i Lund för massor av år sedan, skulle tippa att det var 1983.)

2 comments:

Irina said...

We saw Roxette in concert right here in our town,exactly one month ago.We loved it,and I think Marie sang very well, had a clear strong voice,she was a bit weak maybe,but the voice was there. We really enjoyed it and all their beautiful songs.I am really glad I had the chance.

Eva in Athens, Greece said...

I'm glad to hear that, Irina! Probably she was more tired when they were here, because it was really a big tour they were doing.