Tuesday 31 May 2011

EldkronaDen här färgglada busken växer både vilt här i medelhavsområdet plus att det är en vanlig prydnadsbuske. Den är känd för att inte lukta gott, har en lite frän lukt! Väldigt söt är den i alla fall!

4 comments:

Monica P said...

Jättefin, men tyvärr skräpar den ner med svarta bär, så den passar bäst där man inte har någon gång eller altan som blir fläckig. Den kan bli välsigt yvig och spretig också, så det är viktigt att välja en bra plats åt den.
Jag tycker att den luktar gott! Lite citronsyrligt när man gnuggar bladen.

Eva in Athens, Greece said...

Tack för det, Monica! Råkar du veta vad den heter på grekiska också?
Det där med lukten blev jag glad att höra eftersom jag hört att den luktar riktigt illa, så när jag fotade tänkte jag att jag skulle ta och lukta lite, och jag tyckte inte att den luktade så hemskt och inte mycket heller. Det är väl mig det är fel på, tänkte jag då!

Carola said...

Sådana där växer här också! De ser iallafall exakt likadana ut men jag har aldrig sett en sådan där stor buske! Här växer de vilt och kallas Lantana (Lantana Camara).

Eva in Athens, Greece said...

Lantana Camara står det i min blombok också Carola, så det är väl det latinska namnet. Mycket möjligt då att den kallas för Lantana här oxå.
På tyska heter den visst Wandelröschen - liten förvandlingsblomma, eftersom den ändrar färg lite.