Monday 2 May 2011

Röda ska påskäggen vara i Grekland

Blev inspirerad att måla de grekiska påskäggen ekologiskt av Ingabritt och de blev ju ganska fina:

Men det hade nog varit smartare att försöka hitta vita ägg, så att kontrasten hade blivit större...fast jag vet då inte ens om det finns vita ägg i affärerna här. På Kreta såg man det ibland, här kan jag inte minnas att jag någonsin sett det, konstigt nog. Yngste sonen blev jättesur och sa "Vad är det där för ägg? Ska vi inte ha RÖDA ägg?!"...

Det var på påskaftonskvällen, så då ringde jag till kafeterian och bad dem färga några ägg, eftersom jag mindes att jag sett ett paket röd äggfärg där. Yngste sonen blev nöjd och glad igen...

"Några ägg" blev dock 15 ägg plus mina 10, så de gick ju givetvis inte åt eftersom det bara var vi i familjen i år. Vad gör man med alla överblivna kokta påskägg? Jo, potatissallad!

Hittat på RecepthjälpenHårdkokta ägg håller sig upp till en vecka i kylskåp om de ej skalas. Skalade kokta ägg bör inte förvaras längre än 2-3 dagar. Relaterade inlägg:
Kalo triimero, Kala koulouma & Kali Sarakosti! (Kathara Deftera, påskfastan)

Om andra grekiska högtider och speciella dagar:
Karnevaler i Grekland (Var det arrangeras parader etc.)
Vassilopita - grekisk nyårskaka (historien bakom samt recept)

2 comments:

Grekland nu said...

Haha, ja så kan det gå när man ska vara ekologisk och nyttig...Jag tyckte nog också förut att de där klarröda var finare - men nu är jag mer medveten om vad jag stoppar i mej så då tycker jag de lökskalsfärgade äggen med mönster på är toppen! Men man kanske måste vänja ögat lite...

Eva in Athens, Greece said...

Jag föredrar oxå den ekologiska varianten, Ingabritt, men jag får väl vänta några år till...