Monday 2 May 2011

Mumsig potatissallad

Det här behöver du:

potatis, 2 kg
ägg, ca 7 st
morötter, 1-2 st rårivna
majonnäs, ca 800 gr
ev matlagningsgrädde light,  lite
dill
färsklök

Ni kan ju testa det här om ni tycker att det är jobbigt att skala ägg!
(Över 4 miljoner människor har sett den här videon på You Tube!!!)

Koka potatisen (inte för länge) och äggen och skär i tärningar. Ha i råriven morot, finskuren dill (dill kan det nästan aldrig bli för mycket av) samt finskuren färsklök efter tycke och smak. Sist i med majonnäsen och rör om.

Lite väl kaloririkt kanske, men gott! Någon som har något tips vad man skulle kunna ta istället för majonnäs? Creme Fraiche kanske, men hur är det - finns det i Grekland? Tror jag har sett det faktiskt på senare tid.

Som ni förstår blir det ganska mycket av det här receptet, men det är bara att göra så mycket ni vill. Potatissalladen blir ännu godare om den fått stå och dra i kylskåpet någon natt...

Smarrigt värre(jag lovar, det är supergott!) tillsammans med t.ex köttbullar eller små köttfärsbiffar...

3 comments:

Mrs Pmds said...

En mer light-variant på potatissallad är att blanda en del vinäger till tre delar olivolja. Ha i en valfri stor klick senap+salt, peppar och dill. Lägg i kokt potatis som fortfarande är varm, blanda och låt stå och gotta till sig.

Eva in Athens, Greece said...

Låter smaskens det oxå, Tina!

Anonymous said...

Ang bulgur så är det durumvete som förkokats, torkats och krossats. Det finns i som fullkorn och vanligt. Det liknar couscous som är mycket mer finkornigt. Bulgur borde finnas i Grekland men heter kanske något annat. Är ganska likt mannagryn en slags durumvete.

Potatissalladen lät god. Ibland kanske man ska unna sig lite fetare, mäktigare variant ;=) Den andra med vinäger är ju typisk fransk potatissallad. Den brukar jag göra rätt ofta men kokar gärna potatisarna ett dyrn innan, annars suger de upp all vätska och man tappar smak.