Monday 10 January 2011

Den illegala invandringen i Grekland, forts...

Skrev ju häromdagen hur otroligt många flyktingar som kommer till Grekland varje år. Om ni inte läste det och är intresserade kan ni läsa det inlägget här!

Idag läste jag om en gränsvakt som berättade att istället för att fly när flyktingarna ser gränsvakterna kommer
de till dem och ber om hjälp. Det kan vara en mamma med små barn som inte ätit något på flera dagar. Det kan vara sjuka människor som inte har någon medicin. Självklart blir de insläppta. Många människor som kommer blir så glada när de ser en grekisk gränsvakt att de lägger sig ner och skrattar hysteriskt! De vet inte vad som väntar dem här...inget jobb...ingen mat... eller kan det verkligen vara så att de hade det ännu värre innan?!

Inne i centrala Aten berättar människorna att hemlösa hundar börjar försvinna från gatorna...Tusentals invandrare har inte mat för dagen, så de har börjat laga mat av katter och hundar hur fruktansvärt det än låter! Stackars hundar och katter! Och stackars människor!

Varför är det så orättvist i världen?!

Hur ska man komma till rätta med skillnaden mellan I- och U-länder? Jag har en, som jag tycker, bra idé: Varje I-land skulle få ta på sig ansvaret för ett U-land i motsvarande storlek/med motsvarande folkmängd. På så sätt skulle det även bli en prestationstävling länderna emellan...!

2 comments:

Anonymous said...

Vilken bra idé!
Sen är det sånt som irriterar mig otroligt: det är en massa cyniska människor som tjänar grova pengar på människotransporterna.
Monica P

Eva in Athens, Greece said...

Hej Monica! Visst är det fruktansvärt att folk tjänar pengar på dessa utsätta människor! Idioterna riskerar flyktingarnas liv! Ja som sagt, massor dör varje år, så människohandlarna är MÖRDARE.