Saturday 23 October 2010

Tragedin på Marfin Bank

Fri, May 07, 2010 10:06
Marina ringde mig igår från Chania och grät efter att ha sett på nyheterna om tragedin på Marfin Bank i förrgår. Det är verkligen så fruktansvärt att man blir galen själv när man tänker på det. Den dagen var det förmodligen den största demonstrationen i Atens historia.
Det var 3 olika fackföreningar - en för kommunalt anställda, en för anställda och arbetare i allmänhet samt en som kallar sig "Syndikalistisk front".


Det var minst 150 000 människor som deltog i demonstrationen. Det var verkligen helt o.k och jag håller med dem, det är vansinnigt att lågavlönade och pensionärer ska betala statsskulden som politikerna är skyldiga till. Klart att folket har ju valt dem, men ingen kan ju tro att de ska vara så out in the blue...Hur kan det bara PLÖTSLIGT uppdagas att landet har en så stor skuld? Det har de säkert vetat i många år, men ändå skulle vi absolut ha Olympiska Spelen t.ex Om de hade satt in mindre sparåtgärder redan från början, istället för att handla och handla på kreditkorten utan täckning, hade vi säkert varit o.k nu. Dessutom skulle det inte vara helt fel med en rejäl kontroll av politikernas bankkonton och plötsligt uppkomna egendomar! Kyrkan här är fruktansvärt rik, men den betalar inte skatt! Inte heller hjälper den människor i nöd. Den äger massor av lägenheter och hus som bara står och förfaller eller så hyr kyrkan ut dem, istället för att ge bort dem till familjer och människor som har svårt att klara sig.


För att återgå till demonstrationen, såsom alltid när det samlas mycket människor är det alltid några som ska ta tillfället i akt och vandalisera.
Om man tar med sig gasmasker och sjalar för att dölja ansiktet är det ju uppenbart att man inte tänkt delta i demonstrationen...Jag är ganska övertygad om att dessa vandaler inte har en aning om politik. Mycket möjligt att de inte ens visste anledningen till demonstrationen. De förstörde massor, vilket nu ska betalas med skattebetalarnas pengar. Ännu mindre pengar till pensioner, bidrag och löner - smart! Och det värsta av allt - 3 oskyldiga, varav en gravid, fick sätta livet till! Det är inte klokt.
Det kommer att göras allt nu för att sätta dit mördarna. Det finns en del bildmaterial, så vi får verkligen hoppas att de kan hitta dem och få dem dömda.
Igår hade dessa fackföreningar en stor samling inne i Atens centrum, i sorg och protest.

eva

1 comment:

Anonymous said...

Posted by Angela Sat, May 08, 2010 10:27

Jävla idioter! jag menar de som satte eld på banken förstås! Hoppas verkligen att de får tag på de skyldiga.