Saturday 23 October 2010

14 månadslöner?

Thu, May 06, 2010 08:50
Det är verkligen gräsligt det som hände igår på Marfin Bank inne i Aten. Det är otroligt egentligen hur många galningar det finns! Först tänkte jag att de kan ju inte ha tänkt innan att någon skulle dö, men de hade t.o.m kastat betongbitar på de första människorna som lyckades ta sig ur den brinnande banken!
Alla dessa oroligheter som ni hör talas om är ju oftast inne i Atens centrum. Glyfada ligger ungefär 1,5 mil från city, så här märker vi inte mycket av det som sker. Vi får oxå kännedom via TV och tidningar.
Alex är hemma idag, har lite feber. Elina har varit i skolan i två dagar (6 elever fanns på plats i klassen...), men idag är hon hemma och har redan börjat plugga.
Igår var vi på simhallen igen. Lektionen är bara 45 min så jag brukar vänta där på läktaren, tänker att de kan kanske behöva mig. Babbis har lite astma oxå. Så här ser det ut där:Frågade igår och de tar emot barn från 3,5 år. De får lära sig simma i poolen som syns till höger. Om vanligt dödligt folk vill gå och simma är man välkommen endast på vardagars förmiddagar. Övrig tid är det lektioner eller tävlingar.

Mamma berättade att hon läst att grekerna har 14 månadslöner. Så kallas det här oxå nuförtiden, men det är ju inte riktigt så egentligen. Man har 12 månadslöner förstås, men så får man extra till påsk samt till jul - påskpresent och julklapp helt enkelt! Det här systemet har funnits i många år och det tillkom just p.g.a att lönerna för de flesta inte är så höga. Man ville att alla åtminstone skulle ha det bra under dessa högtider.

Vi hörs!
eva

No comments: