Saturday 23 October 2010

Ej internet hemma...

Sun, May 09, 2010 11:45
Sitter på kontoret nu och skriver några rader. Sedan i fredags eftermiddag har vi inte haft vare sig telefon eller internet hemma. Det har tyvärr uppstått något fel, vilket inte blivit åtgärdat ännu. Vi ringde direkt och då sa de att de skulle fixa det inom 48 timmar. Dimitris frågade om de gällde även fast det är helg, jovisst - det skulle det göra. Nu har det gått 46 timmar, så vem vet...rätt vad det är blir det fixat! Tyvärr har vi ganska ofta problem med internet. Om jag inte skriver någon dag beror det till 99 % på det. De jobbar dock med något system som ska göra att allt fungerar bättre och snabbare i hela Glyfada.

Igår var pojkarna och gjorde ett speaking test för Cambridge University. Nästa vecka blir det skriftligt. De gör sådana tester varje år, på den nivå de är på, för att få lite erfarenhet. Här räcker det inte att säga att man pratar engelska och visa upp ett hyfsat skolbetyg. Man ska ha genomgått Cambridges avslutningsprov eller åtminstone Michigans, vilket räknas som aningens lättare.

Efter det klättrade vi över det höga staketet som omringar Alex skola. Vi ville spela lite basket nämligen! Det var kul (jag är fortfarande bra på tvåstegs!)! Vi stannade en bra stund och senare på kvällen var de på bio igen med kompisar.

Idag är det så underbart ute, alldeles vindstilla, soligt men inte för varmt. Det gör mycket till att det är söndag - det är alltid så lugnt då.

Ha en skön dag!

No comments: