Saturday 23 October 2010

Min första blogg!

Sat, April 24, 2010

Jaha, då är det väl bara att skriva då! Det här är min första blogg och mitt första inlägg! Tjoho, det känns kul och spännande faktiskt!

...Undrar om bloggen slås ut om man sitter för länge och funderar på vad man ska skriva...
Innan jag fick barn skrev jag mycket brev och så, därefter har man ju inte haft så mycket tid till sådant, så man har väl blivit lite ringrostig...

Får verkligen känna mig hedrad om någon sitter och läser!

I morse (igårmorse egentligen eftersom det är miss i nassen nu) var jag som vanligt och handlade färskt bröd och dagstidningar i affären uppe i hörnan. Prenumererar på dagstidningar gör man inte i Grekland. När vi just hade flyttat till Aten från Kreta för 4 år sedan hade vi provat och tagit en prenumeration på en kretensisk tidning. Det fungerade lika bra som då jag prenumererade på DN och VK (Västerbottens Kuriren) till Kreta, det kom en hög med tidningar en gång i veckan. I Sverige kanske det inte heller prenumereras så mycket nu för tiden, nu när man kan läsa dem on line. Det är ju mycket bättre för miljön, men samtidigt är det ju så mysigt på nåt sätt att sitta med en tidning...

Här i Grekland är vi lite efter vad gäller datorer och internet. Vi är inte insatta i detta i samma utsträckning som i Sverige. Många företag har ingen websida t.ex. Man kanske ser en reklam någonstans med produkter som verkar intressant och med en angiven webadress. Går man in och kollar så står det ofta att sidan är under uppbyggnad eller så är det bara en enda sida med minimal information. Vi tillhör dem...restaurangens hemsida är under uppbyggnad de senaste 10 åren och vårt byggföretag här har ingen hemsida alls. (Åtminstone har jag påbörjat förberedelser för byggföretagets website, all text är färdigskriven, hoppas den ska bli klar inom en snar framtid.)

Nej, nu ska jag knoppa in! Natti, natti!

No comments: