Saturday 23 October 2010

Bra försäkring!

Fri, April 30, 2010 10:23
Hej!
På marknaden igår handlade jag mycket grönsaker och frukt. Där är allt superfärskt och det är bättre priser än i livsmedelsaffären. Nytt sedan en månad tillbaka är att de måste lämna kvitto! Det behövde de alltså inte tidigare!...Jag fick dock inte ett enda kvitto trots att jag handlade i närmare 10 olika stånd...smiley
Herregud så hemskt, nu berättade de på TV att en svensk turist halkat i trappen på deras hotell i Chania. Han slog huvudet så illa att han avled. Fruktansvärt.

Har köpt en s.k clicker som jag använder när jag är ute med Marisa. Hon vill gärna jaga katter plus att hon är lite aggressiv mot andra hundar. Om hon är lugn när hon fått syn på antingen en katt eller en hund klickar jag på den och så får hon en liten hundgodisbit. Skäller hon eller gör utfall tvärvänder vi! Hon har blivit mycket bättre nu, har förstått poängen, så det ska jag givetvis fortsätta med. Klicket gör att hon vänder uppmärksamheten till mig. Vi gick fram o hälsade på en hund som var inne på en gård, bakom en grind. Den hunden skällde men inte Marisa. Gav Marisa en hundgodisbit och även den andra hunden som slutade skälla. Nu går vi förbi där då och då, så de är kompisar nu. Kul, kul!

Igår var Elina och jag till optikern. Elina behövde nya linser och ville kolla om synen förändrats något, men det var samma. När hon är drygt 20 ska hon nog göra en laserbehandling. Hennes kusin Eva har gjort det och ser jättebra nu utan glasögon och linser. Själv ska jag skaffa riktiga läsglasögon, till mina ögon. Sedan drygt ett år tillbaka använder jag ett billigt par. De funkar fortfarande bra, men eftersom jag ser mycket sämre på höger öga är det nog bättre att skräddarsy ett par. Besöket kostade inget alls, försäkringen betalar. Det är inte en privat försäkring utan en slags försäkringskassa för egenföretagare. Det fungerar likadant för anställda som dock tillhör en annan försäkringskassa. Man betalar ingenting för läkarbesök såvida man går till dem man valt och skrivit in. Sedan har man ca 75 % rabatt på medicin och glasögon m.m, dock ej linser eller annat som inte anses nödvändigt. Det är ju väldigt bra faktiskt!

Idag har vi en väldigt vacker dag med strålande solsken och nordliga vindpustar, inte så jättevarmt alltså, 20 plus.

Ha en skön dag!
eva

No comments: