Monday 18 February 2013

Vinnare i den grekiska Melodifestivalen blev...

Read in English: Song representing Greece 2013

Den låt som kommer att representera Grekland i Eurovisionsschlagerfestivalen i Malmö blir "Alcohol is free" framförd av Koza Mostra & Agathonas Iakovidis:
Själv gillar jag den inte och tycker den påminner mycket om någon annan låt som varit med i tävlingen tidigare, men just nu kan jag inte komma på vilken.

Nåväl, antagligen är det väl bara bra, för vi vill ju knappast vinna...!

Det bouzoukiliknande (även om bouzokiinstrument är betydligt större) instrumentet som Agathonas Iakovidis spelar är en baglama.

Se de 4 låtarna som var med här: De 4 låtarna i den grekiska Melodifestivalen 2013 (Jag tyckte bäst om "Tusen och en natt" med Angeliki Iliadi.)
Natti, natti!


6 comments:

Marina said...

Jag tycker nog att det känns som om hela den här melodifestivalhistorien har överlevt sig själv rätt länge nu...

Lena said...

Jag hade också hoppats på sista melodin. Vinnarlåten började bra men sen blev det mest trams tyckte jag.

Steve said...

Ingen höjdarlåt precis även om jag aldrig kan lyssna mig trött på bouzouki. Jag tittar inte på de svenska uttagningarna men kan inte undgå att läsa om dessa jippon. För visst är det mera jippo än musik numera.

Moi said...

Åh sydländska toner!

Unknown said...

@Marina
Många tycker som dig, Marina, men jag tycker ändå att det är en trevlig tillställning eftersom jag gillar dans- och musikuppträdanden. Ibland vinner dessutom rätt låt, som förra året t.ex! Tack och kram

@Lena
Jag måste nog lyssna låten som vann igen antar jag. För mig verkade det mest som en sådan låt man röstar på för att protestera och göra narr av Eurovisionsschlagerfestivalen. Inte konstigt att en sådan låt vinner i Grekland nu...

@Steve
Ett kul jippo!


Unknown said...

@Moi
Sydländskt är åtminstone Iakovidis musikinstrument!
Tack och kram