Thursday 1 November 2012

Grekisk TV-kanal spelar in scener på vårt café!

Det går en annorlunda programserie på den grekiska TV-kanalen Alpha vardagar kl 18-19 som heter Οικογενειακές ιστορίες = "Familjehistorier" . Första gången jag råkade se lite av ett program hösten 2010 då programmet började visas skrattade jag och tänkte att vad är det här för idiotiskt...

Med tiden har det blivit mitt favoritprogram! Varje program på en timme är en fristående historia om något som händer i en familj enligt konceptet "Scripted reality". "Redigerad verklighet" kanske man kan översätta det till även om script betyder manus. Inte vet jag, kanske det finns många sådana program i Sverige?

Det annorlunda är att personerna som spelar med är alla okända och ibland talar de direkt till kameran. När jag så småningom började titta på "Ikogeniakés Istoríes" trodde jag först att det var historier som verkligen hänt. Det är det inte, men skulle kunna vara det!

Det lustiga är att jag har ju sett så gott som alla program (har även visats i repris), men igår plötsligt fick jag för mig att jag kunde skriva lite om det här i bloggen och tog ett foto av bildskärmen (vilket inte blev så bra...). Senare då Dimman kommer hem från fotbollen (numera ej åskådare...!) berättar han att Alpha ska komma till vår kafeteria, Cheers cafe, nu i november och spela in en scen till ett av programmen! Tokigt, tokigt!

Förra veckan var faktiskt Alpha på vårt café och spelade in lite till ett annat program som heter Κάτι Ψήνεται. Hur ska man översätta det... "Något tillagas" typ... :) Tydligen trivdes de, kul, kul! Det programmet ska visas nu på måndag tror jag, och det visas som alltid kl 20-21.

Det är fem okända personer vilka aldrig träffats tidigare som under en vecka bjuder varandra på middag hemma hos sig och därefter får de inbjudna poängsätta den som bjudit. Innan gästerna anländer får de berätta vad de tror om maträtterna som står på menyn m.m, och det är de scenerna för ett program som spelats in på Cheers.

Ha en fin dag!8 comments:

Äventyret framtiden said...

Så roligt!
Stort grattis och lycka till!
Det blir intressant!

anneli said...

Vad kul Eva!Det måste ja kolla.
Ert cafe är ju så fint!
Ha det gott!

Sarah Dahlström said...

Låter som.Svenska versionen av " Halv åtta hos mig". Går varje vardag på 4an. Kl. 19.30 såklart :)

Kolla på tv 4 play på nätet.

Kram!

Karro said...

Det far man inte missa. I sverige har dom "Halv 8 hos mig" tror jag det heter, som liknar Κάτι Ψήνεται fast dom ar bara 4 deltagare.
Ha en bra dag!!!

Ann-Sofie said...

Låter som Come Dine With Me som den heter på engelska och som Karro säger halv 8 hos mig i Sverige.

Ha en bra dag.

Malin said...

Härligt att programmet också görs i Grekland. Lycka till!!

Snäckskalsdalen. said...

Nej, men, så jättekul! Och det har liksom bara hänt! Gratulerar, ni behöver inget reklamkonto för nästa år, vilken ära. Och så hade du med länken så jag kunde se ert kafé, vilket ställe, hur elegant som helst, måste vara jätteroligt att driva ett så fint ställe,

Hade ni nåt liknande på Kreta också!

Agneta kram

Eva in Athens, Greece said...

@Pettas
Tack, Karin!♥

@Anneli
Tack rara du!♥

@Sarah
Såg lite av det när jag var i Sverige i våras, ungefär samma koncept, men i Sverige är det 2 par.
Finns det program såsom det första jag nämner?
Tack!♥

@Karro, Ann-Sofie och Malin
Tack för era kommentarer! Det var förstås egentligen program enligt konceptet Scripted Reality (som jag skriver om i början av inlägget) som jag funderar på om det finns i Sverige...;)
♥♥♥

@Agneta
Tack snälla du för din sprudlande glada kommentar!
De visar inte namnet på stället, men det är ju kul ändå! Många kommer att känna igen det i alla fall.
Stället i Hersonissos var helt annorlunda. Det var en jättestor restaurang utomhus med swimmingpool, bilder här:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.389602781094632.104906.166349430086636&type=3
Kram, kram♥