Wednesday 31 October 2012

Härligt höstväder, gula krokusar och olivkupp!

Åh, idag är det så härligt ute! Det har regnat en del, t.o.m hagel. och temperaturen har sjunkit. Det är 20° ute och så fantastiskt behagligt! Love it! Hösten är här!

Det är så friskt och fräscht... Det känns som om det syns på fotografierna...Blommande höstkrokusar (Grekisk krokus förmodar jag) under olivträdet på trottoaren. Det är väldigt vanligt här med olivträd på trottoarerna som sagt. Det är de som har husen som planterar utanför, men många av dessa träd blir aldrig skördade.

Idag såg jag två karlar med en skåpbil som höll på att skörda trottoarträd. De kan nog få ihop en hel del oliver och då även olivolja. Om de åker runt hela Aten kanske det blir ordentliga löner på kuppen..!

Ja, en kupp kan man nog kalla det. Eller? Vet inte vad lagen säger. Vem äger egentligen träden på trottoarerna? Får vem som helst plantera träd på kommunens mark och sedan påstå att det är deras träd?

Även om det inte är helt rätt kanske är det bättre tycker jag att någon tar hand om frukterna, än att det blir fallfrukt och samtidigt livsfarliga för oss som promenerar...

Ha en underbar dag!
☼☼☼

5 comments:

Grekland nu said...

Visst syns det på bilderna vilken klar och skön luft det är! Jag gillar också den här årstiden. Inte vet jag vem som äger träden på trottoaren, men nog borde vem som helst få plocka frukten! Bättre än att den går till spillo...

Äventyret framtiden said...

Jag tycker också att det är bra om frukt och bär och annat ätligt tas tillvara om det annars blir liggandes. Och de grekiska oliverna är väldigt goda. Vi har tre bamsestora burkar hos oss som vi ska snaska upp i vinter:)
Så vackra krokusar, de ser annorlunda ut än de som kommer här hos oss i vår.

Ha det bara allra bäst Eva!

Uhanna said...

Fantastiskt bra att någon tar hand om oliverna.
Själv tycker jag att det är kyligt och jag har dragit på mej en långdragen förkylning till följd av allt för tunna kläder under Athen-kvällarna.

ღ ℬabbi said...

+20...jag blir avis...här är det minusgrader!Kallt och mörkt och eländigt...

Eva in Athens, Greece said...

Tusen Tack ska ni ha för era fina kommentarer! Massor av kramar♥♥♥