Monday 17 September 2012

Kanske blir det regn inatt.

Kanske blir det regn igen inatt.

Dessa träd lyste upp så vackert i den grå himmelen i eftermiddags.

Fortsatte "målandet" av altangolvet idag efter att ha varit och inhandlat mer fernissa på Praktiker (finns i många länder i Europa, men inte i Sverige). Men vet ni vad knäppt - den stora burken jag köpte med 2,5 liter var dyrare per liter(37,99€ = 15,20/l) än den lilla på 0,75 liter(10,99€ = 14,65/l)!

Det här har jag märkt förut på livsmedelsaffärerna i Grekland, men idag var jag stressad och det fanns inget jämförelsepris. Eftersom det är betydligt enklare att jobba med de små burkarna blev jag lite småsur...

Fick några besök där jag satt och lackade...

Är det ett bi eller en geting tänkte jag eftersom jag inte hade lärt mig skillnaden. Efter att ha läst det fina inlägget Heja Abbe.: Bin vs getingar., så vet jag nu att det är en geting.

Jag var väldigt nöjd med mitt fernissade (eller lackade?) altangolv tills jag såg den här bilden... Det här lilla flygfäet med lilablått ansikte var bara en liten grå prick med mina ögon. Söt, eller hur?!

 Någon sorts Prakttry, kanske "Courtalor" (Weigela florida på latin)... Vet ni?

Vacker himmel i skymning. Det var vackrare i verkligheten.

Hade velat fixa till bilden lite, men de senaste dagarna går det inte att redigera på Picasa som är anslutet till bloggen. Det tar så mycket tid att föra över till ett annat fotoprogram och fixa, så det får vara. Någon fler som har samma problem med Bloggers Picasa, eller vet vad det beror på?

Ha en fin kväll!

7 comments:

Anna Karin said...

Jättefint inlägg, första bilden är ju helt magiskt vacker dessutom. Piccasa..jo, inte lätt m den...har en annan fråga oxå. En del har "gillaknappen" från fb i slutet av sina inlägg.... har inte lyckats få in nån sån vet du hur man gör???? Kramiz ....från ett Kallt Sverige med frost mot helgen....

Tina said...

Åh, jag känner verkligen känslan i första bilden. (...och den andra-där trottoaren är lite halvtrasig hahaha...) Skönt med lite regn i Grekland!

Malin said...

De vackra grekiska skymningarna fastnar ALDRIG på bild, men fint foto ändå!

Du lyckas då alltid att få till de mest fantastiska insektsbilder. Underbart vackra små kryp... =)

Må gott!! Kram

Moi said...

Den första bilden, bara så vacker, fömedlar känslan! Inte heller lärt mig skillnaden mellan bi och getting :)
Själv använder Picasa som är laddat på min dator och den fungerar hur bra som helst.
Ha det fint!

Eva in Athens, Greece said...

@Anna Karin
Tack snälla! På "Fixa Din Blogspot" kan man få en massa hjälp om både det ena och det andra, så rekommenderar verkligen ett besök där och då passar det väl bra att besöka det här inlägget först:
http://fixa-din.blogspot.gr/2012/09/laggtilldela-knapparblogg.html

@Tina
:) Ja, tur att man kan se charmen med trasiga trottoarer!♥

@Malin
Tack! Ha en fin dag!☼

@Moi
Tack!
Vad jag undrar över när det gäller er som använder ett eget uppladdat program av Picasa är om ni då alltså har bilderna som ni publicerar på bloggen på två Picasa-konton? De som publiceras åker ju automatiskt in på det Picasa som är anslutet till bloggen, eller har ni kommit på något annat knep?
Ha en finfin dag!

E. said...

vacker blommma..

E. said...

blomma..