Sunday 20 May 2012

Fett gör oss smala!

Detta läste jag i Sockerutmaningarnas blogg!

Nyttigt fett som finn i t.ex mandlar, nötter, avocado, oliver, olivolja och fet fisk gör oss inte feta utan faktiskt smalare! Det håller oss glada och nöjda (samt fyllda med energi) och därigenom minskar suget på sött och onyttigt småätande!

Bra fetter gör att kroppen producerar serotonin som är en lugnande och aptitdämpande hormon.

Läs mer här: Mer fett ger minskat sockersug

Men dessa bakelser kan vi unna oss i alla fall! :)

Receptet finns hos Maj Stajl: Hur man syr en Prinsessbakelse

Ha en fin kväll!
♥♥♥


6 comments:

Malin said...

Ha ha ha är det "gosedammsugare"?

Anonymous said...

Ja men serru jag tror att även dammsugare o dyl innehåller preciiis lika nyttiga fetter ;) Kram

Eva in Athens, Greece said...

@Malin
Precis, mysmys alltså! :)

@Bittans
Låter helt perfekt det, Babbi! Like!

Marina said...

Faktum är att jag är så tråkig så jag tycker inte om dammsugare och det har varken med sockret eller andra onyttigheter att göra...jag tycker inte om det där "otäcka gröna" utanpå - men annars tror jag man kan hitta "nyttiga fetter" lite överallt, bara man vill ;)

Elle said...

Mmmmm, jag älskar både prinsessbakelser, lussebullar och dammsugare! Lussebullarna måste jag baka själv varje jul och det andra kan jag köpa på ikea. Eller så sår jag sy mig ett par...
Ha en bra start på veckan!

Eva in Athens, Greece said...

@Marina
Det är faktiskt inte någon favorit för mig heller, men prinsessbakelser älskar jag!

@Elle
Så fort mina 20 dagar utan sötsaker är över funderar jag på att åka till Ikea...och inte är det för att titta på möbler...!