Thursday 17 May 2012

Vi är grundlurade, tjejer! - om celluliter...

Vi är grundlurade, tjejer!!!  Ja, det tror i alla fall jag! Många är vi nog som någon gång köpt en dyr kräm mot celluliter. Visst har vi sett skillnad, men har ni tänkt på att man alltid ska göra massage samtidigt?!

Jag är helt övertygad om att det är massagen som gör jobbet...

Köp en tvättsvamp som inte är så mjuk, en som är lite smågropig och smågrov sådär, eller en skrubbvante.

Gör lite ordentlig massage i uppåtgående rörelser med den 3-5 minuter varje gång du duschar och du kommer att se resultat ganska snabbt.

Något annat som rekommenderas är torrborstning!

När man sätter igång med det eller med massage kan man uppleva att celluliterna blir värre i början..."Det är för att fettdepåerna som bildar celluliterna kommer upp till huden. Låt dig inte avskräckas, utan fortsätt ett par veckor till så kommer du att se häpnandsväckande resultat" läser jag på Summa Summarum: Celluliter, går de att få bort?

Massage och torrborstning hjälper mot dålig blodcirkulation som många gånger är orsak till celluliterna.

Här en tjej som visar hur man kan torrborsta. Kom ihåg att lagom är bäst - inte för länge och för hårt!

Givetvis är det även bra att promenera och cykla, men många har celluliter fast de är vältränade. Läs ett bra inlägg på Bobby's Hårstudio: Bli av med dina celluliter.

Hittade även en kort video med en fransyska(även om man inte förstår ser man ju hur hon gör) som visar hur man gör massage mot celluliter:Lycka till!
☼♥☼♥☼

Bild från blog.naver.com

P.S Har ni hört den här? Cellulite Love Song!

11 comments:

Äventyret framtiden said...

:D, så skönt att få belägg på att jag inte har låtit mig luras. När dottern var tonåring var det hästar som gällde och en stor fin hästborste för ryktning inköptes och som aldrig blev använd, det kom andra intressen emellan. Modern som alltid har varit ekonomisk av sig tänkte att hon kan väl vara häst själv hon och sedan dess har jag borstat,ryktat mig...ibland litet mera ibland litet mindre...måste nog söka upp borsten igen

kramar
Karin

Anonymous said...

Själv har jag märkt att regelbunden motion håller celluliterna borta eller mindre i alla fall. Krämer har jag aldrig trott på. Massage ja!

Ann-Sofie said...

Har faktiskt aldrig köpt sån kräm :)
Men tror ju absolut på massage.

Jag har bytt bloggadress nu.

Malin said...

Jag behöver mer än kräm och massage - typ en ny kropp! Det dallrar och far omkring på mina lår så jag blir sjösjuk. Vad hände?

Hoppas du får en trevlig helg!!
(Har bloggat lite dag under min ledighet ifall du vill kika in)

Kram Malin med celluiterna

Marina said...

Fantastiskt med alla dessa underverkskrämer...frågan är om det finns något som enligt reklamen inte kan avhjälpas med rätt kräm...

Tina said...

*ler*

Du har så rätt Eva, bara cremen räcker inte! Massage/borstnimg är jätte bra, men man måste göra det regelbundet för att uppnå resultat. Cremen påskyndar resultatet. Den går in och "smälter upp dom spända fettknölarna (enkelt förklarat).

Och beträffande underverkscremerna, dom finns...!!! *asg*
Problemet är bara att konsumenten tror att det räcker att köpa en burk, smörja in och sen ska man se ut som när man var 30 år....

Tyvär så måste det till lite mer. Som rengöring t ex. En väldigt viktig ingrediens i hudvården........ Och som 80% fuskar med, eller inte vet hur man ska göra det på rätt sätt.

Själv faller jag på det att jag inte orkar hålla på i veckor/månader med borstning och massage (2 ggr om dagen) så jag fuskar med cremen.... Som jag inte orkar smörja in mer än 2 veckor ;o)) Och jag tror att det är så för dom flesta....?

Tina said...

SJÄLVKLART är det så. I kombination med motion och att dricka mycket vatten. Tyvärr har vissa sämre gener och jag är personligen fly förbannad på min mamma. Det går nämligen i arv...

Jag har öppnat upp mitt nya kapitel!

Anonymous said...

tips, jag har koppning mot celluliter och det fungerar hur bra som helst, titta på http://www.badlust.se/produktinfo/silikon-koppning-mot-celluliter

Eva in Athens, Greece said...

@Karin
Oj, jag trodde nog att en ryktningsborste skulle vara för grov för människohud, men varför skulle sådana borstar vara grova egentligen - det är antagligen bara något jag fått för mig. Jag har ingen lämplig borste, men funderar på att skaffa mig en. Men det blir väl bara något som hamnar oanvänt i någon låda...

@Katariina
Det verkar som om allt är ganska individuellt, men motion och bra kost är ju aldrig fel...!

@Ann-Sofie
När jag var yngre köpte jag sådan kräm några gånger, men har inte brytt mig ganska många år...Nu när jag rensade i badrumsskåpen och hittade lite krämer av olika slag som tjejerna lämnat och använder dem fick jag lite lust att ta itu med celluliterna också. Har dock tur och har inte mycket.

@Malin
Det där tror jag så mycket jag vill på lilla tokfia...! :)
Jättekul att du börjar skriva lite i bloggen igen! ♥

@Marina
:) Så sant som det är sagt...det finns krämer mot precis allting numera!

@Tina
Long time no see!!! Så kul att du är igång igen, antar att du skrivit i din blogg då också igen - ska kika in om en stund.
Jag tror absolut inte att någon kräm kan hjälpa mot celluliter - känner mig helt övertygad om det nu!

@Tina
Jag fick mammas åderbråck istället...! :) Hoppas att mina döttrar ska slippa, men nu vet jag hur viktigt det är att ha stödstrumpor när man är gravid om man har åderbråck i släkten, så det ska jag tjata på tjejerna om den dagen!
Kul att du börjat på ny kula! Lycka till med din nya blogg och allting annat!

@Anonym
Är ganska säker på att det är din business det där, men det gör inget - kan vara kul för dem som tittar in att få höra att det finns sådana produkter också.

Undrar dock - blir det inte typ sugmärken av dessa om man lämnar dem så länge som 20 minuter?

Läste även att man inte ska använda dessa om man tar blodförtunnande medicin.

Jag tycker massage och torrborstning verkar vara metoder som är snällare mot kroppen och därmed bättre.

Anonymous said...

Haha!
Ja, herregud, alla dessa mirakel kurer som inte är nåt att ha.
Men torrborstning, eller massage i duschen, det tror jag på! Kanske borde komma igång med det, för nu ser inte mina lår ut...
Blir så full i skratt när jag ser smala tjejer som är förskräckta över sina 2-3 celluliter. Då ska de se mina ben! Eller inte.... ;o)
kram

Eva in Athens, Greece said...

@Tine
Det finns som sagt andra saker som är viktigare här i livet. Men när man är ung så tänker man väl mer på sådana här saker.
Men jag har planer på att inköpa en lämplig borste... :)