Saturday 7 April 2012

ΑΣΤΡΑΞΙΔΙ - ASTRAXIDI på teatern Rabbithole

Read this in English: ΑΣΤΡΑΞΙΔΙ - ASTRAXIDI at theatre Rabbithole

I söndags var jag på teater tillsammans med en grannfru och några vänner till henne. Vi såg "Astraxidi", ett påhittat ord med den ungefärliga betydelsen "Stjärnresa", på teatern "Rabbithole" i centrum av Aten.

"Rabbithole" är en liten, enkel, lite ruffig "rock-teater"(skulle jag vilja kalla den...)! Jag gillade verkligen stället, med sina gamla stenväggar och mysiga atmosfär! Germanikou 20, intill tunnelbanestationen "Metaxourgeiou" är adressen.Vad händer när en fiskare hittar fallna stjärnor i fisknätet istället för fiskar?! Vi fick följa resan för de fångade stjärnorna i en väldigt fysisk föreställning med tre fantastiskt duktiga skådespelare, vilka gav allt: Marianna Varviani(Μαριάννα Βαρβιάνη), Christina Dendrinou(Χριστίνα Δενδρινού) och Theodosis Konstas(Θεοδόσης Κώνστας).


En pjäs, baserad på en gammal armenisk saga, med högt tempo, humor, oslagbara ansikts- och kroppsuttryck samt otroligt uttrycksfulla läten, skrik och ljud!

Titta på den här korta trailern:


Teateruppsättningen som har fått en utmärkelse ("Scratch") på en teaterfestival, Bob Theatre Festival(den viktigaste teaterfestivalen för unga människor), 2011 är skapad av Team XA!

Koreografi: Margarita Trikka (Μαργαρίτα Τρίκκα)
Musik: Theodoris Maraidonis(Θεοδωρής Μαραϊδόνης) , William Antoniou
Scenografi samt kostymering: Petroula Krigkou(Πετρούλα Κρίγκου)
Ljussättning: Giorgos Agiannitis(Γιώργος Αγιαννίτης)

Jag tyckte verkligen mycket om pjäsen! Skulle gärna se den igen!


Bilderna inifrån teatern hittade på elculture.gr

6 comments:

Malin said...

Jag har aldrig varit på teater (vad jag kan minnas) i Aten. Va kul!

Anonymous said...

Hej Eva, blir så imponerad av dina inlägg du har alltid något nytt att berätta! Dessutom är du en utmärkt Greklandsguide! Du borde jobba med att göra reklam för Grekland och få betalt för det. Glad Påsk!

Steve said...

Hoppingivande.Precis vad Grekland behöver i dessa dagar.

Eva in Athens, Greece said...

Malin: Jag är så glad att jag gick, den var så jättebra!

Katariina: Tack raring, vad glad jag blir!
Glad Påsk och kram!

Steve: Det finns massor av teateruppställningar och andra evenemang här man kan gå på, och nu är priserna oftast låga dessutom. Inträdet för denna suveräna pjäs var endast 10 euro.

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Det låter som en riktigt bra, o lite annorlunda teater! Inte att jag pringer bena av mig för o gå på teater men dock c",)

Tänker på alla namn, hur i alla dagar kan man lära sig grekiska med de bokstäverna...är du självlärd eller sklad på den fronten?
Svenka till norska är ju ingenting i förhållande!

Ha en fortsatt fin påsk, Klem Anna
Eller det var ju om en vecka hos er... c",)

Eva in Athens, Greece said...

Hej Anna! Jag brukar inte heller gå så ofta på teater, men hoppas det blir oftare i framtiden. Den här var verkligen annorlunda och otroligt bra, så nu har jag absolut fått mersmak...!
Grekiskan har jag lärt mig i vardagen.
Kram, kram