Wednesday 28 March 2012

Hus uthyres veckovis på Korfu av svenska Christina

Hittade det här av en slump på en blogg från Korfu. Svenska Christina och hennes familj har ett hus i byn Kinopiastes på Korfu och hon skrev ett mail till bloggaren Stefanos, vilket blev publicerat. Jag tycker också att det var väldigt roligt att läsa det och vill därför dela med mig! Översätter ett litet utdrag ur brevet som är skrivet på engelska:
"Jag är den svenska damen med ett hus i Kinopiastes som ofta passerar caféet och bytorget. Min familj och jag älskar verkligen Korfu, människorna där och byn Kinopiastes och förstås vårt byhus, nära Tassos och Maria från Aten. Jag kom till Korfu första gången i början på 80-talet och har varit en regelbunden besökare sedan dess."
Läs gärna resten av brevet, vilket även finns översatt till grekiska, på bloggen "Εστία Κυνοπιάστων"!
Eftersom de inte bor året runt på Korfu hyr de även ut sitt hus! Litet utdrag ur annonsen på Blocket: "Genuint byhus på Korfu":

"Veckohyra från 3000 kr. Boyta 78 kvm, antal bäddar: 4.

Huset är beläget i den vackra byn Kinopiastes 8 km sydväst om Korfu stad. Byn är byggd i traditionell korfuitisk stil och har grönskande omgivningar. Här finns ett par tavernor(en av dem internationellt känd: Tripas) och caféer och en mindre livsmedelsbutik. Inte långt från Kinopiastes ligger byn Gastouri och Achilleonpalatset.

Till huset hör ett fint litet gårdshus, terrass med grönskande bouganvilla, pergola och utemöbler.

Byn ligger vid berget Ag. Dekas sluttning, med en härlig utsikt. Typiskt för Kinopiastes är det friska källvattnet som hämtas i tappkranar runt om i byn."

Läs lite mer på engelska om byn på Corfu forum.
Jag har aldrig varit på Korfu...


Ha en fin eftermiddag!
☼☼☼


Läs ett tidigare inlägg av mig om Korfu: Korfu - Κέρκυρα

6 comments:

Malin said...

Jag har inte heller varit på Korfu. Verkar fint och lummigt där (mycket mygg har jag hört).

Ha en fin afton!

Ika said...

Ser verkligen charmigt ut. Var på Korfu för massa år sen under en riktig värmebölja, mycket vacker, kuperad ö. Kram Ika

Steve said...

Jag har varit på Korfu vid ett tillfälle, mitten 70-tal, och då var min ickeberesta mamma med. Tänker jag särskilt på i dessa dagar.

Eva in Athens, Greece said...

Malin: Tycker också att det verkar vara en helt underbar ö!

Ika: Lyckliga dig som varit där!

Steve: Så roligt det måste varit för din mamma att få följa med till en så fin ö!

Korfu Grekland said...

Hej, tack för ett bra inlägg.

Eva in Athens, Greece said...

Tack Korfu Grekland!