Sunday 12 February 2012

Solidaritetskampanj av Skai Channel pågår

Idag har det samlats in massor av kläder, filtar o.d till våra frysande medmänniskor i flera städer i Grekland. Det är förstås TV-kanalen Skai som ligger bakom den här kampanjen. De har alltid en massa bra idéer, plus att de dessutom har många bra TV-program! Igår var det t.ex samling i Voula och det planterades nya träd på initiativ av Skai Channel. Det var ju en stor skogsbrand i Voula i augusti.

Klädinsamlingen är ett slags samarbete med kyrkorna i Grekland. Frågan är hur utdelningen kommer att skötas. Tydligen ska kyrkan se till att allt delas ut till behövande människor. Hoppas verkligen att detta kommer att fungera bra och snabbt. Har dessvärre inte stort förtroende för den grekiska kyrkan... Nåväl, vi får hoppas att det ska gå bra!

Förra helgen hade TV-kanalen en kampanj då matvaror samlades in. På de större livsmedelsbutikerna finns det även en stor korg där man kan skänka hållbar mat(konserver, pasta, bönor o.d)till behövande medmänniskor.

Det var mörkt inne i kyrkan så fotot blev suddigt utan blixt. Med blixt syns bara de närmaste påsarna...typiskt ett sådant tillfälle det inte går att fota med min kamera! Här kan ni i alla fall se så enormt mycket som samlades in här i Glyfada. Även längre bak i kyrkan är det massor av påsar. Bra, eller hur?!

Mer om kampanjen på grekiska: Εκστρατεία για συγκέντρωση ρουχισμού

3 comments:

Fru Venus said...

Vilket fint initiativ!!
Det är tufft att höra om allt som händer i Grekland, Mannen tycker inte att vi ska "våga" åka ner i år :-(
Kvällskram!

Cheeky Malin said...

Underbara människor som hjälper andra i nöd! Önskar jag kunde vara där och bidra på något sätt med mat och kläder.

Kram Malin

Eva in Athens, Greece said...

Fru Venus: Grekland behöver allt stöd det kan få. På öarna har det aldrig varit några kravaller. Jag känner mig också helt lugn trots att jag bor i Aten - man behöver ju inte vara inne i centrala Aten då det förekommer demonstrationer.
Klart att om landet går i konkurs vet jag inte hur det kommer att vara...

Malin: Visst är det bra, man önskar bara man kunde hjälpa till mer, typ "adoptera" en familj och hjälpa dem med hyran m.m