Tuesday 21 February 2012

Så idiotiskt! - Ett salt inlägg.

Ibland kan man bli galen på sig själv, hur dum man kan vara!!!

Jag har alltid haft mina kryddor i små glasburkar. Här kan man köpa kryddor i små påsar väldigt billigt och då behöver man ju en burk att ha det i. Det är dessutom mycket lättare att jobba med kryddorna om man har dem i sådana här burkar än sådana som de säljs i. Tänk så lätt det är att stoppa i ett teskedsmått eller ett kryddmått i en sådan här vanlig liten burk!

Däremot så har jag av någon mycket underlig anledning alltid haft saltet i de där sanslöst knäppa plastburkarna som de säljs i, här i Grekland i alla fall. Säljs det inte så i Sverige också? Det säljs även salt i plastpåsar förstås.

Jag brukade köpa salt i plastpåsar och fylla på dessa plastburkar. Fast jag blev arg varje gång eftersom plastlocket var svårt att få av...!

Undrar även hur mycket salt jag slängt bort genom åren, eftersom man ju måste hälla ur burken i teskedsmåttet...(som tur var lärde jag mig  att inte hålla till över kastrullen åtminstone...).

Nu gick den sista plastburken sönder precis när jag börjat använda den, tack och lov! Blev ju tvungen då att hälla saltet i en vanlig glasburk. Vilken lycka! Helt perfekt - bara att stoppa i måttet och ta så mycket man vill ha, utan att hålla på och trixa!

Hur i hela fridens namn kommer det sig att jag inte tänkt på detta tidigare?! Det är en gåta.
Och salt på bordet har man ju i ett litet saltkar hur som helst.

Prova att ha kryddor och salt i vanliga små glasburkar om ni inte redan gjort det. Eller ni kanske har något annat kryddigt att berätta?

Sov sött!


Fler små tips i vardagen:
Laga blixtlåset / dragkedjan lätt som en plätt
Bästa avkalkningsmedlet
Rensa i badrumsskåpet
Få bort missfärgning av tryck på kläder
Borttagning av stearin från kläder och dukar
Rengöring av rostfritt stål
Rena och fräscha kuddar i sommarvärmen
15 tips för att förhindra inbrott

6 comments:

Millan said...

Bra tips!! Jag avskyr burkarna man köper kryddorna i!! Man kan även här i Sverige köpa vissa kryddor på påse, ska fasiken göra detta i helgen ;-)
Dom kryddorna jag saknar får jag köpa med mig hem från Rhodos ;-)

Tack för tipset

Malin said...

Jag har vissa få kryddor i gamla sylt-/senapsburkar som jag har diskat rena, men inte saltet. Ska nog göra en fin saltburk. Gillar din fina målade burk!

Ann-Sofie said...

Alla mina kryddor är i tätslutande burkar med snäpplock :)
Som du säger mycket smidigt.

veronica said...

Bra tips!! Och vad fint du har målat burkarna. Jag tror att jag ska sno både tipset och målningarna rakt av:)

Steve said...

Självklart ska kryddor förvaras i "glasbehållare". Särskilt snyggt dessutom om man hittar ett gammaldags kryddställ.

Eva in Athens, Greece said...

Millan: Vad glad jag blir!

Malin: Gör det, helt perfekt att bara stoppa måttet i burken istället för att hälla ur burken...

Ann-Sofie: Låter väldigt bra och organiserat! Tror aldrig jag sett sådana små för kryddor faktiskt - du får fota och sätta in i bloggen någon dag!

Veronica: :) Va' kul, Tack!

Steve: Ja, fast som sagt, de som kryddor säljs i är ju så opraktiska.
Tycker också att det är jättefint med gammaldags kryddställ, men det passar inte i vårt kök. Skulle gärna vilja ha ett gammalt sommartorp med mycket gamla saker...romantiskt med blommiga gardiner och så där...